Foto: Shutterstock
Sisuturundus
20. juuni 2019, 15:06

KSA Silmakeskusesse jõudis ultramoodne laser – miinusprillidest vabaks kiirelt ja ohutult!

KSA Silmakeskus on juhtiv silmakliinik Eestis, mis on spetsialiseerunud lühinägelikkusest vabastamisele tänu laserprotseduuridele. KSA üks peamistest väärtustest on pidev kasv ja areng, pakkumaks klientidele veelgi turvalisemat, kiiremat ja paremat viisi nägemise korrigeerimiseks. Selle suunas astuti järjekordne samm aprilli lõpus, mil KSAsse jõudis Saksamaalt uhiuus laser. Silmakeskus vahetas välja oma praeguse Schwind Amaris 1050RS laseri sama seeria kõige uuema mudeli vastu.

KSA Silmakeskus saab nüüd oma klientidele pakkuda veelgi kõrgemal tasemel teenust ühe maailma parima refraktiivkirurgilise laseriga Schwind Amaris 1050RS. Tegemist on Saksamaa tipplaseritootja Schwindi kõige uuema, ühe maailma parimate tulemuste ning kõige arenenuma tehnoloogiaga preemium laserimudeliga.

Uurisime KSA spetsialistidelt, mis ja kui palju on nüüdsest laserprotseduuride tegemisel muutunud.

Miks valisite oma tehnoloogiliseks partneriks Schwind Eye Tech Solutionsi Schwind Amaris 1050RS laseri?

Põhjuseks on see, et Schwindi preemium laserimudeli ning nende väljatöötatud tehnoloogiatega SmartSurface ja SmartPulse saame pakkuda oma klientidele veelgi täpsemat ning turvalisemat puute- ja lõikevaba Flow 2.0 laserprotseduuri.

Flow 2.0 laserprotseduuri puhul on tegu puute- ja lõikevaba protseduuriga ning nägemist korrigeeritakse laserkiire abil silmale ühtegi lõiget tegemata. Laser lihvib vaid sarvkesta pealmist pinda, mis tähendab, et protseduur on turvaline õrnadele silmastruktuuridele. Protseduuri tulemusena ei jää silmale mingisugust lõikekohta ega lahtist "lapikest" (võrreldes lõikega protseduuridega, mida me KSA Silmakeskuse algusaastatel tegime).

Protseduuri tulemusena eemaldatakse ajutiselt vaid silma pindmine epiteel. See on meie organismi üks kiiremini taastuvaid kudesid ja kasvab tagasi kolme päeva jooksul. Niisiis, kui inimene on taastunud ja epiteel tagasi kasvanud, on laserprotseduuri läbinud silm mikroskoobist vaadates täpselt selline nagu tavaline silm – ei ole lõikekohta ning silm talub hõõrumist, puudutust ja põrutusi nagu enne protseduuri. Inimene võib südamerahuga tegeleda pärast ühenädalast taastumisperioodi aktiivselt kõikide oma hobide või harrastusega – olgu selleks sukeldumine, langevarjuhüpped või poksitrenn.

Millised on uue laseri tipptehnoloogilised omadused ja kuidas mõjutab see laserprotseduuri tegemist?

Keskmiselt töötab Schwind Amaris 1050RS laser Flow 2.0 protseduuri ajal ühe silma lühinägelikkusest vabastamiseks 15 sekundit (konkreetne laseri tööaeg sõltub miinuse suurusest). Kahe silma puhul vabastab laser patsiendi lühinägelikkusest keskmiselt vaid 30 sekundiga. Teisisõnu on protseduur välja töötatud nii, et see oleks patsiendile võimalikult kiire, tänu millele ka mugav ja stressivaba. Nii patsiendi kui ka silmakirurgi jaoks on laseri kiire töö oluline täpsuse, aga ka turvalisuse pärast – sel moel ei väsi patsient vaatamast otse laseri sihtmärki ega muutu ka sarvkesta biofüüsikalised parameetrid. Laseri kiired töötlevad silma pinda ülikiiresti (laser laotab sekundis 1050 lasku erinevatesse punktidesse sarvkestal, nii-öelda flying spot tehnoloogia), mille tõttu ei muutu sarvkesta temperatuur laseri töö ajal ja kogu lihvimisprotsess on sarvkestale võimalikult õrn.

Antud tehnoloogia eeliseks on ka silma säästev põhimõte. Kui mõelda korraks tavalise A4 printeri paberi peale, siis sellise paberi paksuseks on umbes 100 mikromeetrit. 1 dioptri lühinägelikkuse eemaldamiseks lihvib laser silma sarvkestalt 10 mikromeetrit ehk vaid ühe kümnendiku A4 paberi paksusest. 6-dioptrilise lühinägelikkuse korral lihvitakse silma vaid 80 mikromeetri jagu.

Tihti küsitakse meie käest, kuidas on võimalik protseduuri ajal silma lahti hoida või mis siis saab, kui õigel hetkel laserist mööda vaadata. Paaniliselt ei pea kuhugi vaatama, sest Schwindi Amaris 1050RS laseril on 7-dimensiooniline silma jälgimissüsteem ja laser jälgib silma liikumist 1050 korda sekundis. See tähendab, et laser on alati inimesest kordades kiirem ja "püüab kinni" kõikvõimalikud silma liikumised. Laser teeb oma tööd mikromeetri täpsusega ja kõik on tema täieliku kontrolli all. Protseduuri ajal on patsiendi ainsaks ülesandeks vaadata laseris olevat rohelist tuld ja meiega rahulikult juttu rääkida.

Silmade laserprotseduurid pole kunagi olnud nii turvalised ja mugavad kui täna. 30 sekundiga on võimalik oma elu täielikult muuta ning vabaneda aastaid kaasas käinud lühinägelikkusest ja sellega seotud ebamugavustest. KSA Silmakeskuses Flow 2.0 laserprotseduuri läbides võib kindel olla, et ühendatud on maailmatasemel tipptehnoloogia, kõrge kvaliteet, suurepärane klienditeenindus ning soov pakkuda oma klientidele alati kõige turvalisemat ja mugavamat lahendust miinusprillidest vabanemiseks.

Kui soovid teada, kas oled sobilik miinusprillidest vabanemiseks Flow 2.0 laserprotseduuri abil, tuleb esmalt läbida ülipõhjalik Flow 2.0 silmauuring. Registreeri silmauuringule 50% soodsamalt SIIN