Vahatamisel, raseerimisel ja depileerimiskreemide kasutamisel tuleks valida spetsiaalselt näole mõeldud tooted. Foto: Vida Press
Keha
6. juuni 2021, 09:00

MIDA TEHA NÄOKARVADEGA? Nende vahenditega saad näo ideaalselt siledaks! (5)

Karvade eemaldamiseks näolt tuleb hoolikalt valida meetod ja tooted, sest näonahk on õrn ja vigastus hästi nähtav. Paljudele inimestele on see valulik protseduur. 

Ohud. Võrreldes teiste piirkondadega on oht nahka vigastada suurem. 
Erinevad viisid. Vahatamisel, raseerimisel ja depileerimiskreemide kasutamisel tuleks valida spetsiaalselt näole mõeldud tooted. Kõige paremini sobivad naistele näolt karvade eemaldamiseks kõvavaha ja pintsettidega kitkumine, meestele raseerimine.
Kodus või salongis? Esimesed korrad võiks näolt karvu lasta eemaldada salongis, et õppida, kuidas teeb seda kosmeetik. Kodus peaks vahendi mõju nahale testima esialgu säärel ja siis väiksel piirkonnal näol. Ise vahaga karvu eemaldades on kõige olulisem nahka korralikult pinguldada. Hea tulemuse saamiseks peaks vahatamise enne selgeks õppima säärtel.
Kuidas saavutada ideaalne tulemus? Korra nädalas peaks näonahka koorima, iga päev kasutama niisutavat kreemi ja spetsiaalseid karvaeemaldusjärgseid tooteid.

Foto: Pexels

Sile karvadeta nahk püsib kauem, kui
* koorid nahka iga nädal, et eemaldada surnud naharakud. See on oluline, sest koorimata ja kuivast nahast ei jaksa karv end läbi lükata ja võib hakata sisse kasvama. 
* kasutad regulaarselt niisutavat kreemi,
* kasutad karvakasvu aeglustavat kreemi,
* kasutad kooriva ja põletikuvastase toimega karvade sissekasvamist takistavat kreemi.

Allikas: Tervis Plussi arhiiv