Foto: Asso Ladva
Keha
10. juuni 2019, 10:38

TARTLASED ON HULLUNUD: kui rattaga ei sõida, siis oled luuser! (69)

Sel nädalavahetusel avati Tartus rattalaenutus, mille nii suurt populaarsust ei osanud keegi vist ette ennustada. „Paksud ja peenikesed, noored ja vanad – kõik istusid ratta otsas. Oled kesklinnas või äärelinnas - igal tänaval vuras uus ratas,“ kirjeldab 44aastane Kaarel.

„Ma teadsin küll, et mingi rattaparkla Tartus avatakse, aga sellist pöörasust ma kodulinnas küll poleks oodanud. See nädalavahetus sõitsid ka kõik need, kes pole ratta seljas olnud aastakümneid – ma olen selles kindel,“kirjutab Kaarel.

„Annelinnas olevas parklas oli järjekord. Saate aru – järjekord jalgratastele! Pean tunnistama, et kõiki rattahulle nähes, käisin ise kah asja uurimas. Ma ei viitsinud passima jääda, aga muidu ju päris tore, kui rattalaenutus nüüd inimesed rohkem liikuma paneb. Kui see ikka jääb nii populaarseks. Nädalavahetusel oli küll inimestel suisa haiglane huvi. Jalakäijana tundsin end ratturite vahel luuserina“ tunnistab Kaarel.

„Isegi õhtul rõdule suitsule minnes märkasin, kuidas keskmisest kogukam paarike teel ratast uuris ja seda vaheldumisi proovis. Arglikult, aga võibolla oligi see nende jaoks esimene kord täiskasvanuna rattaga sõita. Uskumatu hullus see ikka,“ arvab Kaarel.