Kui osa inimese kehast on vee all, võib haug pidada seda näiteks väiksemaks kalaks, konnaks või pardipojaks.(Pilt on illustratiivne)Foto: Vida Press
Lapsed
17. juuni 2019, 17:04

VERINE RÜNNAK: haug lõi hambad viieaastase poisi kätte (11)

Soomes Sysmäs koos vanaemaga ujunud viieastase poisiga juhtus kummaline õnnetus: rannavees ujunud haug lõi hambad lapse kätte.

Poiss hakkas äkki kõvasti nutma ja kui ta võttis käe veest välja, oli see üleni verine, kirjeldab Ilta-Sanomat. Vanaema elukaaslane on kogenud kalamees ja arvas hammustusjälgede järgi, et ründaja oli haug. Õnneks pääses poiss ehmatusega, haugihammustus ei jätnud talle ei suurt kehalist ega hingelist traumat. Haavu polnud vaja ka õmmelda. Poiss oli nõus juba järgmisel päeval taas ujuma minema. Tõsi, mitte samast kohast.

Kalauurija selgitab Ilta-Sanomates, et selliseid juhtumeid on igal aastal. Ilmselt pidas haug lapse kätt ekslikult toiduks. Kui osa inimese kehast on vee all, võib haug pidada seda näiteks väiksemaks kalaks, konnaks või pardipojaks.

Uurijale pole teada, et haugihammustusel oleks kunagi mingeid tõsiseid tagajärgi olnud. Samuti pole tema arvates haug võimeline näiteks sõrme otsast hammustama. Ja kindlasti pole haugidel kavas inimesi süüa.