Foto: Vida Press
Hea nõu
21. juuni 2019, 10:42

OOTAMATU TERVISEMURE? Jaanipäeval saab abi nendest valveapteekidest

23.–24. juunil saab kergemate tervisehädade korral abi valveapteekidest. Ööpäev ringi avatud valveapteegid asuvad Tallinna kesklinnas Tõnismägi 5 ja Lasnamäel Vikerlase 19. Tartus saab abi ööapteegist, mis asub Ringtee 60a ja on avatud hommikul kella seitsmest üheteistkümneni õhtul.

Jaanipäeval, 24. juunil on suurem osa apteekidest suletud. Endiselt on ööpäev läbi avatud Tallinna linna kaks valveapteeki.

Tõnismäe Südameapteegi juhataja Külli Teder soovitab ootamatu haigestumise leevendamiseks varuda koju nii külmetusvastaseid ravimeid kui kui ka allergiat leevendavaid vahendeid

Apteekri sõnul kipuvad pidulised sageli oma võimeid üle hindama, mis põhjustab väiksemaid traumasid ja põletusi. Abi saab apteekidest, kust leiab põletusevastased ravimeid, spreisid ja geele. Pühade ajal ei tohiks unustada ka päikesekaitsevahendeid.

 Möödunud aastate jaanipühad on näidanud, et pühade ajal on inimestel tavapärasest enam seedehäireid, mida põhjustab rohke rasvane toit ja alkohol. "Rohkem ostetakse ka pohmellivastaseid preparaate, valuvaigisteid, rasestumisvastaseid vahendeid, aga ka plaastreid ja antiseptikume,“ loetleb Südameapteegi proviisor ravimeid, mis on jaanipühade ajal eriti menukad.