Lapsed

KAS TEADSID? Mis haigust põeb Annabel ja miks on raviga nii kiire (12)

LISA KOMMENTAAR

Realist3. juuli 2019, 17:50
Ravimi kaugtulemusest ja tervekssaamisest on ju veel vara rääkida. Kui kolmveerand lastest on võimelised 2 aastaselt istuma lühiajaliselt( 2 olid võimelised käima) siis on jätkuvalt tegemist lihasnõrkusega. Küsimus on kas ajas lihasnõrkus süveneb või paraneb ja seda ju veel ei teata
3. juuli 2019, 00:51
Jah Annabel saab küll terveks, kuid ajajooksul peavad Annabelli vanemad lastefondile oleva raha tagasi maksma, ja see kandub tulevikus ka Annabellile.
Looduselaps2. juuli 2019, 23:34
Liigi elusuutlikuse valiku peab tegema loodus. ei tahaks olla julm aga liigne humaansus ei vii kuskile. Maakeral on lihtsalt seaduseks, et nõrgad on määratud hukule. Nii säilib liik ja inimene on ka lihtsalt üks liik maakeral, ei midagi enamat.
Mall2. juuli 2019, 22:37
Aga kust peab inimene teadma,et tal on mingi haigust kandev geen? Enamik inimesi ei tee geeniteste enne lapse saamist. Vanasti tegi otsuse looduslik valik, nüüd hakkavad inimesed ise ostsutama. Kui on ravi olemas. Aga vigane geen jääb?
ats2. juuli 2019, 18:23
Mina olen möelnud, et päritavatel haigustel tuleb haiguse ahel katkestada, kui näiteks mehel on mingi raske päritav haigus, siis naine lasku kunstlikult doonori end viljastada, kasvatavad paarina lapsed üles, see ikkagi oma kalli naise bioloogiline laps. Haigusega lapsi sünnib ka tervetel vanematel, aga umbes 3/4 haigustest oleks välistatud.
Uuringud iseenesest ei aita. Kui neist järeldusi ei tehta.2. juuli 2019, 16:08
Teadmisestki on vähe, sundaborte meil ei ole. Sugulastel oli hiljuti juhus, kus noorel naisel tuvastati looteuuringutel, et suure tõenäosusega sünnib puudega laps. Soovitati aborti.. Aga ematundest haaratud naine ajas muudkui oma j0ru, et mina tahan oma väikest armsat beebit! Saigi. Emotsioonidest haaratud naine ei ole võimeline kalkuleerima ja otsustama. Aga mis saab hiljem, aastate pärast? Kui laps elabki vaid aparaatide abil ja vajab hoolt 24/7 tundi nädalas? Kui ema oma elu jääbki elamata ja raha napib? Siis on kõik teised süüdi, et ei abista. Nii riik, omavalitsus kui hoolimatud sugulased
to teadsin2. juuli 2019, 15:54
No eks siis saavad meie lapsed ja lapselapsed kah korjandustes oma raha annetada ning oma kaastunnet ja empaatiat väljendada. Samas ei ole meil aga seadust, mis keelaks mõnedel vanematel laste saamise. Midagi sellist oli küll Kolmandas Reichis kus pärilike haiguste kandjad sundkorras steriliseeriti. Nii et vahekorrad olid, lapsi aga enam mitte. See oli Hitleri poolne tugeva ja terve aaria rassi aretus. On arusaadav, et praeguse demokraatia ning inimõiguste tingimustes ei ole midagi sarnast enam üldse mõeldavgi.
kroonik2. juuli 2019, 15:04
miks ja miks? noored inimesed, neile ei tehta lampi geenitesti ja nad ei tule ise selle pealegi, eriti kui tegemist esimese lapsega. lugesid ju ka, et igaüks kannab potentsiaalselt 1-2 rasket haigust tekitavaid geene? see on paraku loterii, kes kellega kokku juhtub ja kuidas haigus avaldub.
EI TEADNUD?2. juuli 2019, 15:03
Kommentaar on liiga lühike! Jep...
2. juuli 2019, 13:55
Kas sina siis tegid kõigi võimalike testitavate haiguste osas testid enne kui lapse said?
Udo2. juuli 2019, 13:26
Jumal annab ja Jumal võtab.Järelikult need vanemad on siiski väärt seda õnne.annaks Jumal ka edaspidi sellele perele õnne.
Miks2. juuli 2019, 12:47
Sina nii rumala küsimuse esitasid?