Oakaunad säilivad külmkapis suhteliselt hästi, kui hoida neid kilekotis, kaanega kaetud karbis või toidukilega kaetuna. Herned säilivad pärast noppimist umbes 12 tundi. Seepärast on soovitatav need enne külmkappi panemist kaunast eemaldada, annab nõu Kodukirja toimetaja Pille Enden.Foto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
20. juuli 2019, 00:01

   

KASULIKUD KAUNVILJAD: söö ube, herneid ja läätsi vähemalt kolm korda nädalas (11)

Kesksuve saabumise üheks tähiseks on kohalike roheliste ja kollaste aedubade ning hernekaunade ilmumine turulettidele ja aiamaa omanike peenardele. Vähese kalorsusega ning suure kiudainete-, rikkaliku vitamiinide- ja mineraalainetesisaldusega valgurikkad aedviljad on tervislik valik toidulaual. Oad-herned valmivad kiiresti ja sobivad mitmetesse kergetesse suvistesse roogadesse.

Kesksuve saabumise üheks tähiseks on kohalike roheliste ja kollaste aedubade ning hernekaunade ilmumine turulettidele ja aiamaa omanike peenardele. Vähese kalorsusega ning suure kiudainete-, rikkaliku vitamiinide- ja mineraalainetesisaldusega valgurikkad aedviljad on tervislik valik toidulaual. Oad-herned valmivad kiiresti ja sobivad mitmetesse kergetesse suvistesse roogadesse.

Kaunviljad ehk erinevad oad, herned ja läätsed on ühed mitmekülgsemad köögiviljad, mis võiksid toitumispetsialistide arvamuse järgi olla igal inimesel toidulaual vähemalt kolm korda nädalas. Uuringutega on leitud, et kui sa sööd korrapäraselt kaunvilju, saad ennetada mitmeid tervisemuresid.

Kollased või rohelised?

Edasi lugemiseks: