"Mulle meeldiks, kui naised räägiksid omavahel rohkem seksist. Väga raske on kanda koormat, kui arvad, et oled ainus, kellel on probleemid," arvab seksuaalterapeut Marja Kihlström.Foto: Tiit Tamme
Keha
24. veebruar 2020, 11:00

Artikkel ilmus esimest korda 2019. aasta augustis. 

SEKSUAALTERAPEUT: noortel pole enam aega seksimiseks! (82)

„Kui paljud mehed ütleksid, et nende orgasm pole üldse oluline?“ küsib hinnatud Soome seksuaalterapeut Marja Kihlström. Aga naised unustavad sageli enda. Ta soovitab naistel heita kõrvale valehäbi ning rääkida julgelt, mis neile meeldib. Ja minna siis avastusretkele!

Kui paljud mehed ütleksid, et nende orgasm pole üldse oluline?“ küsib hinnatud Soome seksuaalterapeut Marja Kihlström. Aga naised unustavad sageli enda. Ta soovitab naistel heita kõrvale valehäbi ning rääkida julgelt, mis neile meeldib. Ja minna siis avastusretkele!

Nüüd võib teejuhiks võtta ka Marja Kihlströmi värskelt eesti keeles ilmunud raamatu „Suur O. Orgasmi teejuht“, kuhu ta on koondanud praktilisi ja kasulikke nõuandeid ning tavaliste naiste, meeste ja ka transsooliste kogemusi.

„Seda lugedes võib naerda, nutta või erutuda, sellest võib rääkida sõbrannade või partneriga,“ soovitab autor, kes rõhutab, et seksuaalsus ei tähenda vaid seksi, vaid ka hellust ja puudutusi. Ta peab väga oluliseks ka laste seksuaalkasvatust juba varasest east. „See ei innusta lapsi seksima, vaid kaitseb neid“. 

Edasi lugemiseks: