Uudised

AITA VÄLJA! Annetajate toel vähist võitu saanud Annabelile otsitakse füsioterapeuti (48)

LISA KOMMENTAAR

Urmas12. august 2019, 09:11
Nõukogude Liidu lõpul ilmus film "Ratastoolitants" kus tõstatati invaliidide küsimus. https://arhiiv.err.ee/vaata/ratastoolitants
to Mikk12. august 2019, 00:00
Loomulikult oli Nõukogude Liidus invaliide. Nad olid hooldekodudes või oma pere hooldada . Tookord ei olnud sellist invaliidide varustust , millega nad said liigelda ja neid hoiti lihtsalt ühiskonnast eemal . Tänapäeval ei ole puudega inimene ühiskonnast eraldatud ja nad elavad meie keskel .
miinused 11. august 2019, 16:51
Kas keegi tahab mulle selgeks teha , et filmi nimi on Annabel aga mitte Annabelle .
Julmast ja ebainimlikust tõuaretusest11. august 2019, 15:24
mitte ainult Hitler ei tegelenud inimtõu aretusega ja uue inimrassi kujundamisega Sedasama tegid ka Antiik-Kreeka spartalased. Vastsündinud vaadati läbi ja jaotati kahte. Need, keda ellu jäeti ja need kidurad ning haiged, keda mäenõlvale kotkate saagiks heideti. Erinevalt Hitlerist praktiseerisid spartalased seda valikut üle pooletuhande aasta, mitukümmend põlvkonda. Ja tulemus? Spartalased olid tugevad ja terved, nende sõdurid äravõitmatud. Pooled kuulsatest OM-võitjatest olid spartalased. Kuigi osales üle 100 linnriigi. Ja ka enamiku atleediskulptuuride modellideks olid Sparta atleedid.
11. august 2019, 15:17
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Mikk11. august 2019, 15:34
Arva ise, Nõukogude Liidus invaliide ei olnud!
Urmas11. august 2019, 15:52
Praegu me elame sellises maailmas kus me ei saa aru toonasest julmusest! See kõik tundub võimatuna, aga nii oli! Isegi iseseisvusaja eel peksti Eesti vabadusvõitlejad Siberis surnuks ja nii oli, inimelu ei maksnud midagi, veel vähem eestlase oma!
Endel11. august 2019, 10:47
Vene ajal mul ema töökaaslasel kästi sünnitusmajas laps ära anda ja öeldi, et sündis invaliid. Või isegi võeti laps ära. Et olevat sündinud sügava puudega laps ja te ei saaks temaga hakkama ja riigil ei ole invaliide vaja.
Veino11. august 2019, 11:39
Vene ajal töötas sünnitusmaja nagu tehas, esimese asjana võeti vastsündinu ema juurest ära ja heal juhul nägi ema oma last alles paari päeva pärast. Mu ema rääkis, et minu kohta öeldi emale poiss on terve, armee vajab terveid mehi, aga mis vigastega tehti? Lasteaias, koolis, tänaval neid ei olnud. Stalini ajal olid järsku kadunud ka miljonid sõjainvaliidid, mis nendega tehti? GULAGI invaliidide laagrid?
11. august 2019, 16:24
looduses on kõik samamoodi
Urisen11. august 2019, 10:38
ei taha kedaghi solvata, aga mis asi on selle rahakerjamisega ? Füsioteraapiat vajavad väga paljud lapsed. On vajanud ka minu laps. Ei tuleks selle peale, et hakata meedia kaudu oma lapse teraapiaks raha küsima. Mil moel on kehvemad näiteks need lapsed, kes vajavad psühhoteraapiat või miid sarnast ? Lihtsalt ühest lapsest on hetkel tehtud meediastaar ja seda kasutatakse ära.
Kati11. august 2019, 11:06
Kle, loe ikka enne kui kommima kukud. Otsitakse terapeuti, mitte raha.
hmm11. august 2019, 11:50
Osadel abiküsimisest saabki elustiil.
Meediamullikas11. august 2019, 12:10
Miks peab terapeuti otsima Õhtulehe kaudu? Kas raviarstidel või kuskil foorumis pole infot? Ikkagi tahab keegi tähelepanu
to Uriseja11. august 2019, 12:59
Kuskohast Sa lugesid, et küsitakse raha? Ilusti ju kirjas, et otsitakse füsoterapeuti, kel on mainitud diagnoosidega eelnevaid töökogemusi.
Meediamullikale11. august 2019, 13:08
Ega otsitagi ÕL kaudu, ÕL kaaperdas selle näolehe Eesti vähihaigete laste vanemate liidu lehelt.
Uudu11. august 2019, 10:30
Vene ajal küll vähem vähki ei olnud, sageli arstid ei teatanudki mis haigusega tegemist on. Toona suitsetati ilma filtrita Priima paberosse ja üsna noored mehed surid kopsu ja kõrivähki, meil näiteks suvilanaaber. Kahe kuuga oli valmis, toona mingit keemia ja kiiritusravi ei tehtud. Meil koolis suri klassikaaslase ema ka üsna noorelt ja 16 aastane klassivend. Direktor suri haiglas ametlikult pimesoolepõletikku 30. aastates mees. Öeldi, et oli pimesoolepõletik, mitte vähk.
Urisen11. august 2019, 10:40
Lapseea vähk on siiski vägagi uus haigus ja seda mitte diagnoosimise paranemise tõttu. Seda mõjutab tänane toit, igasugused lõhnaõlid, kodulõhnastajad, kõik need kreemid ja muu keemia, mid peale pähe jne määritakse. See algab peale juba enne lapse sündi, kui ema ise ei ole oma tervist hoidnud ja need vähki põhjustavad ained on kogunenud tema organismi.
hmm11. august 2019, 11:52
Noorte vähk on agressiivsem kuna nende organism ja keha on kasvuperioodis. Siis ka vähk on kiirem. Vanadel inimestel on ainevahetused aeglasemad ja ka vähk venib rohkem.
Urmas11. august 2019, 12:19
Kas ENSV kolhoosides ei kasutatud isegi 1980 lõpuni diklorodifenüültrikloroetaani ja põlde ei pihustatud isegi õhust nn. metsavagt lennukitelt? Ma mäletan, et suvitasin poisina koolivaheajal maal ja kahe tiivalised nn. metsavaht lennukid piserdasid pidevalt põlde putukamürgiga, hiljem leiti, et see põhjustab geenmutatsioone ja mujal maailmas oli ammu keelatud! Aga NSVL vilistas muu maailma teadlaste arvamuse peale ja piserdas põlde edasi!
Uudule11. august 2019, 13:33
Raviti ka vene ajal vähki, mu emagi oli pea pool aastat ravil 58.a., kiiritust tehti sünnitusmaja esimesel korrusel ja üldravi Vallikraavi tn. peale ravi sai 2 a. invaliitsuspensioni, suri 96.a. tehes meile hommikusöögi enne tööleminekut ja viis ka meie poisipõnnid lasteaeda, jõudis ka ise helistada kiirabisse, et kõhtu lõi terava valu, vist pimesool, poole viie paiku aga teatati haiglast, et emal oli infarkt ja päästa ei õnnestunud.
Uudu11. august 2019, 14:44
Uudule Vene ajal kasutati kiiritusravi pellatiivse ravimeetodina koobalt-60 isotoobiga, mille tüsistus ja kõrvalmõju on, et tekitab vähki. Kaasaegset täpselt suunatud kiiritamist toona ei olnud. Radioaktiivset kiiritamist kasutati toona ainult surmaeelsete vaevuste leevendamiseks, mis tekitas kõrvaltoimena teisi vähikoldeid.
Urmas11. august 2019, 14:53
Ma ei usu, et kiiritusravi tehti sünnitusmaja esimesel korrusel, sest see gammakiirgus leviks üle terve maja! Ja seda ei suudetaks isoleerida! Sisuliselt oleks kiiritatud ka kõik emad ja lapsed!
Ajaloolane12. august 2019, 09:14
Lydia Koidula suri nelja kümne kuue aastaselt emakavähki. Aasta oli 1886. Ravi polnud, sai morfiinisüste. Seega on vähk põline tõbi.Võib-lla juba vanas Egiptuses oli see olemas.
ei maksa Udutada. Ei maksa mingist eelarvamusest meie tollaseid arste ja ravi maha teha.12. august 2019, 11:11
Oli ka vähiravi. Nii operatsioonid, kiiritus kui ka keemiaravi. Minu isa uus naine põdes 80-ndate algul, ENSV ajal 4-staadiumis emakavähki, kui kohalikud arstid ta lõpuks Tallinnasse Hiiule saatsid. Sealsed arstid isegi kahtlesid, et kas maksabki enam ravida. Väga nõrk ja väga palju muid haigusi. Et kas elabki ravi üle. Sai skalpelli, sai kiiritust ja sai keemiat. Elas üle ja saigi terveks. Elas veel 20 aastat. XXI saj. algussese välja. Ja ka siis suri mitte vähki vaid südamepuudulikkusse.
11. august 2019, 08:45
Loodame parimat väiksele inglile. Kus nüüd "inimkond" on oma kiidukõnedega jumalale, kes pidi õiglane ja hooliv olema?
11. august 2019, 07:39
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Ritale11. august 2019, 09:52
oled sa alles rumal kui ei tea, kuidas sellised ÕL artiklid sünnivad. Sinu ja teiste tavainimeste kontosid ÕL ei külasta ja sealt loetust artikleid ei tooda. Või arvad, et antud juhul pöörduti ÕL poole ja paluti kirjutada?
millal varem oli parem?11. august 2019, 07:04
Mu isa ei näinud oma vanemat venda - too suri aastasena difteeriasse. Nii juhtus paljudes peredes, Tammsaare kirjeldab, kuidas kõritõbi niitis lapsi talude kaupa. Isa pääses vaevu lastehalvatusesurmast. Tiisikus möllas. Abi tuli, kui hakati vaktsineerima. Nüüd olevat see paha-paha. Nüüd püüab lapsi vähk, eriti leukeemia ja neuroblastoom... Kui saaks vähi vastu vaktsineerida, siis vist keeldujaid ei oleks. Tänapäeval on arstid targemad, diagnostika ja kallis raviaparatuur tasemel, aga haigused salakavalamad. Ja raha alati vähe.
...11. august 2019, 10:24
Ja iga vähi vastu oma vaktsiin. Huvitav mitu sutsu siis saama peaks, et abi oleks. Lõpuks kui ikka vähk kallal, selgub, et selle vastu jäi süst saamata.
to 10:24 Enamiku vähiliikide ennetamiseks mitte mingeid vaktsiine veel ei olegi.11. august 2019, 15:40
Jah, meil on nüüd see tüdrukute vaktsineerimine papiloomviiruse vasu, milline teatavasti võib esile kutsuda emakakaelavähki. Aga selline vaktsineerimine on pigem erand kui reegel. Enamikule vähi liikidele vaktsiine ei ole. Aga kui on juba emakavähk, siis läheb see harilikult ka edasi. Käisin kunagi ise ühe naisega, kellel oli olnud emakakalavähk, kuid mis oli ära opereeritud. Ja näis et edukat, nagu arst väitis. Kuid mõned aastad hiljem lõi vähk uuesti välja ja andis siirdeid. Nüüd juba kopsus ning mujalgi, mis selle naise varsti ka manalateele viiski.
eile vaatasin selle 11. august 2019, 07:00
inglise kokka gordoni seiklusi indias. söök. siis võrdlesin euroopat. see mida meie sööme on sulaselge häving. ühte asja ütles mang õieti-minge maale .
memm maalt11. august 2019, 10:03
mis tähendab , m i n g e . m a a l e . aga käige linnas toidukraami ostmas edasi , vaevalt ja vähesed ,kes hakkavad ise kasvatama ja maadharima ...
Minu arst ütles mulle kohe,et ei soovita päritava ja kaasasündinud tervise hädade tõttu sünnitada!10. august 2019, 23:43
Mõnes mõttes õige kah! Ma ütlen kohe ausalt,et kui mul oleksid lapsed olnud,oleks nende ravi väga kalliks maksma läinud.Pigem lepin sellega,mis saatus on mulle määranud.Terve elu on ees ja küll jõuab tegeleda hoopis millegi muuga.On olemas hobid,huviringid ja palju muid tegevusi.Hoida oma elu ja tervist! Ma küll ei taha mingi väljapressija olla ega raha peale käija olla.Pigem teenin endale elatist ja saan töövõimetust.Kellel aga on teised lood,jäägu ikka oma otsustada.
Kell 7.51-le11. august 2019, 10:19
Ja mis selles valet in, kui pidurdatakse haigete ja ühiskonnale koormaks olevate inimeste sündi?
Viktoria11. august 2019, 12:56
Hitler oli poisike, NSVL peale sõda kadusid järsku miljonid sõjainvaliidid. Riigil oli liiga raske neid üleval pidada, kuigi nad olid andnud võidu nimel oma verd, üksikud tulid GULAG invaliidide laagritest tagasi, enamus suri seal ära. NSVL poliitika oli selline, et kõik kodanikud on terved ja puuetega inimesi meie riigis ei ole. Sisuliselt praagiti juba sünnitusmajades vigased vastsündinud välja, esimese asjana võeti vastsündinu ema juurest ära ja heal juhul sai näha oma last paari päeva pärast kui maimuke oli terve, kui oli puudega, siis öeldi, et sünnitus ebaõnnestus.
to Viktoria, täienduseks11. august 2019, 14:59
Pärast sõda olid linnad miinide otsa sattunud jalutuid täis. Kes istusid kuullaargitest tehtud ratastega lauatükil ja lükkasid end käepidemetega puitklotsidega edasi, kerjasid ja nurusid viinapoodide uste juures napsu. Nad kadusid Stalini ajal. Kiiresti. Kuhu, seda on maininud mõned kriitilised ajaloolased. Teise ilma ja mitte ilma abita. Et nad sotsialistlikku tänavapilti ei reostaks. Ja mitte ainult sõjainvaliidid. Ka vanadekodudest. Meie vallas oli kuulus AA vanadekodu. Kus iga õhtu mõnele lisaportsjon "magusat suppi" toodi. ja hommikuks olid kõigil lisaportsu söönutel varbad külmad.
Kommunismikuriteod11. august 2019, 15:09
Mitte ainult sõjainvaliidid. Mürgitamine käis ka sõjavangide laagrites. Eks rasketes tingimustes ja näljadieedil Siberis metsa langetades või kaevandustes maake kaevates suri kümmekonna aastaga (vabatati lõplikult 1955. Hruštšovi ajal) väga palju ka Wehrmahti mehi, Kuid SS-lastega käituti märksa karmimalt. Ja eriti SS ohvitsetridega, kellest naasesid koju vaid väga vähesed (võimalik, et elu kingiti neile, kes koostööd tegid). Sellest kirjutas ka ajaloolane Viktor Suvorov. Et laagri velsker andis õhtul tableti või tegi süsti ja hommikuks oli selline SS ohvitser kindlasti surnud.
10. august 2019, 22:15
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Urmas11. august 2019, 16:20
Ei ole kuulutuses kirjutatud, et soovivad tasuta abi!!!
Raili10. august 2019, 22:04
Georg Laasik on parim fysioterapeut!
Ylle10. august 2019, 21:46
Füsioexpert (Jörgen Puis) Füsioterapeut Tallinnas4,8 kmSuletud
Saastunud elukeskkond10. august 2019, 20:11
varem oli vähk ikka vanainimeste või keskealiste haigus. Noortel oli seda aruharva. Nüüd juba väikelapsed ning imikudki.
to Urmas11. august 2019, 02:10
vähki ikkagi varem nii palju ei olnud, ka lastel mitte
tõestada võib kõike, kui hoolikalt näiteid valida11. august 2019, 08:00
Auväärt demagoogitsev Urmas ei taha näha mitte aega, mis oli nii 60 aastat tagasi (sel ajal korraldati juba kõigil lahkunuile ka patoloogilised uuringud, lahkamine surm põhjuse välja selgitamiseks), vaid mingit XVIiI-XIX sajandit. Või kui poolte laste surevuse näidet arvestada, siis koguni mingit keskaega.
Juura11. august 2019, 08:35
Fakt on see,et lastel ei olnud nii palju vähki varem.Ja põhjus oli see,et potentsiaalsed vähihaiged,nõrgemad lapsed,olid selleks ajaks juba surnud kui vähk oleks klale tulnud. Kehtib ka täiskasvanute kohta.
10. august 2019, 19:18
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Vastik10. august 2019, 21:35
Ega siin raha küsita, vaid hea terapeudi soovitust. Krdi irisejad ja õelutsejad ikka
Maali maalt 11. august 2019, 10:11
Kõik ja ikka lastega seoses , siis vist asi nutusem ja kohe tõtatakse aitama , nagu näiteks Kodutunne saade , küll siis haaratakse laps sülle ,kui ,,abistajad ,, kohal , kui vaatad siis isegi tavaline koristus ja uste pesemised kõik mustad , aga küüned pikendustega ja pead mitmeid värve ,isegi väikstel lastel juuksed värvitud , vanamatest lastest rääkimata ...
Ainult tänu annetustele10. august 2019, 19:02
Eesti riik vist ei suuda enam üldse lapsi ravida.
riik ei11. august 2019, 07:05
ravi. arstid ei oska enam ravida. või ei taha, või ei lubata. kui kõik neti läheb üle siis arst ei tegi kes sa oled .
to Ainult tänu...11. august 2019, 07:53
Kui vaadata, palju meil töövõimetus pensioni, soodusravimeid kasutajaid (juba minu sugulastest-tuttavatest 18, neist 6 last, diabeedikut), siis paneb kukalt sügama küll, et miks küll...? Kas looduse reostus võ ravimid ise rikuvad meie organismi? Ka inimesed ise ei hooli - ühel sugulasel peale puudega lapse sündi enam sünnitada, arvate, et võeti nõuannet kuulda? Nüüdseks 3 erivajadusega ja üks raske puudega, ning kirutakse riiki ja sugulasi, et ei anna raha.