USA toidu-ja ravimiamet hoiatab, et MMSi ja teiste sarnaste ainete tarvitamine on sama kui valgendi joomineFoto: Martin Ahven
Uudised
16. august 2019, 11:01

ELUOHTLIK VEDELIK: MMSiga autismi või vähi ravimine on sama nagu valgendi joomine (17)

USA toidu- ja ravimiamet (FDA) soovitab inimestel lõpetada MMSi ja teiste seda tüüpi „imerohtude“ tarvitamise ning hoiatab eluohtlike kõrvalmõjude eest, kirjutab CNN.

Veebis müüakse ainet mitme nime all: MMS, Miracle, Master Mineral Solution, Miracle Mineral Supplement jm. Lubadused on suured: aine pidavat ravima autismi, vähki, HIVi, hepatiiti, aknet ja teisigi kergemaid ja raskemaid tõbesid.

USA toidu-ja ravimiamet hoiatab, et MMSi ja teiste sarnaste ainete tarvitamine on sama kui valgendi joomine: seda ei tohiks keegi kasutada ega anda ka lastele. Toidu- ja ravimiamet hoiatas selle eest esimest korda juba 2010. aastal.

MMS sisaldab naatriumkloritit – see on kemikaal, mida kasutatakse tööstuses pleegitamisel ja desinfitseerimisel. Kui inimene seda joob, võivad tagajärjed olla eluohtlikud. Aine võib tekitada ränka oksendamist ja kõhulahtisust, viia vererõhu ohtlikult madalale, kahjustada  maksa jm. Aine leiutas 1996.aastal  James Humble, kes lubas, et see tapab haigustekitajaid ja mürke. Kui need on kehast hävitatud, saab see õigesti toimida ja seeläbi ise terveneda.