Lapsed

Terviseamet: täide leviku vältimiseks tasub enne kooli algust lapse juukseid kontrollida (8)

LISA KOMMENTAAR

Maamees27. september 2019, 20:15
Terviseamet on üks mõttetu amet, sest peale täide leviku vältimise nad eriti sõna ei võta.
AJ20. september 2019, 18:45
Kas kontrollida tuleb ameti soovitusekohaselt enne kooliminekut, et vältida kodust täide kooliviimist? Õigem on vist ikka õhtul pea üle kontrollida, et koolist täisid kaasa ei tooks. Aga ega need täid nüüd lausa ruumis levi, ikka vahetu kontaktiga või kammiga vms. Omaette probleemiks on moes olevad nn. rastapatsid, Need ju lausa "ühiselamud"...
Kristiina16. september 2019, 17:22
Tänapäeval ja täid, uskumatu! Täid olid peale sõda, aga mis siis praegu toimub?
Mul on kaks korda täid ja tingud olnud,nii 9-kui ka 13-aastasena.Viimati 22.aastat tagasi!8. september 2019, 02:30
Olid need ajad,kui kooliarst käis igast klassist kõigi pead kontrollimas.Selgus,et 160-õpilasest alla 30-el avastati täid ja tingud.Päris tõsiselt hakati õpetajate ja direktori poole pöörduma,saadeti koju.Siis viimasel hetkel saadi jaole enne,kui asi hullemaks hakkas minema.Oli ka neid,kellele meeldis internaat koolis teiste riideid kanda.Ja siis hakkasid sügeliste levik tulema.Oeh,milline õudus.No teate,enda riided ja isiklikud puhtad asjad on ikka paremad kui teiste omad.
Mul on kaks korda täid ja tingud olnud,nii 9- kui ka 13-aastasena! Kusagil viimati 22.aastat tagasi!8. september 2019, 02:11
Kuid õnneks olid juba sellel ajal olemas ravimitega vahendid,millega sai koolis töötav arst jaole koos õpetajatega ja direktoriga.Ja kodus saime vanematega perearsti poole pöörduda ja saadeti apteeki.Siis saime müüjalt nõu küsida ja soovitas kohe kasutama hakata.Mis aga puutub kooli kiusamisse,siis vot see on ka teine probleem.Huvitav on see,et töökiusamise kohta ei ole juba pikemat aega teemat tõstetud.Tahaks selle kohta ka teada,et kuidas siis ikkagi täiskasvanud inimesed teistega tegelikult läbi saavad? See paneb mind ennastki mõtlema.Küll see aeg ka tuleb.
Saksamaal kasutatakse veel ühte, kõige efektiivsemat güfieenivahendit.4. september 2019, 19:39
See pere, kellel rahakott kannab, see võtab oma lapsed tavakoolist ära ja saadab õppima tasulisse, vägagi kallisse erakooli. Õpetamine on nendes kvaliteetsem ja pole koolivägivalda. Ja üldse ei ole seal tõmmusid kräsupäid ega alaealisi habemikke. Seega ka mitte tin.gusid, t ä i s i d, s ü g e l i s i ega muud sarnast.
PEAKS ENNE KOOLI --TEGEMA LASTELE PÕHJALIKU KONTROLLI 30. august 2019, 17:15
No meie ajal --Kontrollis ikka Kooli-arst30. august 2019, 11:03
Mitte ainult kontrollida ,,vaid ka juuksurit külastada ,,,