Uudised

VÄRSKE STATISTIKA: elame järjest kauem, aga haigemana (21)

LISA KOMMENTAAR

Jüri5. september 2019, 13:31
Kõik ju täiesti loogiline - tervishoid on muutunud äriks ja loomulikult on meditsiin ärina huvitatud suuremast kasumist/teenistusest. Ja täpselt nii rohkem raha tulebki, kui inimesed jäävad varem haigeteks ja surevad hiljem - st pikeneb aeg, kus suur raha makstakse arstidele ja ravimifirmadele. MEDITSIIN EI TOHIKS OLLA KASUMILE ORIENTEERITUD ÄRI !!! Tegelikult sama lugu ka haridusega - järjest suurem on kõrgharitud diplomitega inimeste protsent, aga IQ on Euroopas (vist oli viimase kümne-kahekümne aastaga) langenud 7-8 punkti - st inimesed kõrgemalt haritud ja lollimad.
Juhan.5. september 2019, 08:03
Jehoova lubab igavest elu.
RISTIRAHVAS ÄRGAKE ,,,,,ELATE KÜLL HAIGENA --AGA NATUKE KAUEM KÜLL5. september 2019, 08:30
TEAD JUHAN ? KAS JEHOOVA TUNNISTAJAD ON SIND KA KÜLASTANUD ? JA ON VIST --- SINU AJUD SEGI PÖÖRANUD ??? RISTIRAHVAS SELLIST JAMA EI PEAKS ÜLDSE KUULAMA ? SOOVITAN JUHANIL VAADATA TAEVA POOLE JA USU MIND KA SEE PIKENDAB SINU PÄEVI -- JUST MEILE ANTUD TERVENA ELATUD AASTAID JUURDE,, ""TEHKE TÖÖD MÕÕDUKALT ,,ELATE KAUEM
5. september 2019, 06:11
see ongi see hiljem surnuaeda mitte aga varem pensionile nagu ikka nõuka ajal oli see asi küll nüüd inimlikum
JA MEIE MEHED --ENAMUS 60, AASTA VANUSES ,5. september 2019, 09:25
ENSV --KORD OLI ,,ET NAINE SAAB PENSIONILE 55,AASTASELT , SIIS OLI KA AEGA --OMA LASTE LASTEGA VANAINIMESEL TEGELEDA ,,,,,,,MITTE EI PIDANUD UUESTI TÖÖLE ASUMA ,, ET TOIME ÜLDSE TULLA ---NAGU TÄNA 2019,,ENAMUS ,,KELLEL TERVIST JAGUB ---LÄHEVAD HOMMIKUL JUBA TÖÖLE,,,
meeldib töötada4. september 2019, 17:57
Ületöötamine, et teenida ja saaksid elada enam-vähem. Tööandjate jaburad nõudmised. See on nii. Ei karda meie rahvas tööd, aga nüüd on ikka mindud üle piiri. Kannatame. Kuhu kadusid jutud, et lühemad tööpäevad või töönädal. Polegi vaja, saame kenasti töötatud 8h päevas ja 5 tööpäeval, kui tööandjad ja meie ministrid ei mõtleks kõiki asju nii keeruliseks. Tööl on tegelikult tore käia, aga koduuksest sisse astudes kukud ja ei jõua enam midagi teha. Kahju inimestest. Jäämegi haigeks, sest anname rohkem kui 100% tööle.
Raha --AHNUS viib ka töölise varem Surnukuuri,, Arst ei suuda enam aidata!5. september 2019, 08:37
JAH 17::15 Aga töötama peaks mõõdukalt ,,,tööd peaksime nautima ,, AGA kus sina sellega ,,, ""Sinu ülemus lisab töökohustusi ja lubab sinu palka tõsta ;; AGA surnuks töötamisest ,või haigeks jäämisest sinu ülemused ei räägi ? Ja kui ükspäev kokku kukud (INSULT --INFARKT ---Siis oled ka oma kalli varanduse kaotanud ! SINU KÕIGE KALLIM VARANDUS --ON SINU ENDA TERVIS !""
mh4. september 2019, 14:43
Liikumine, mis organismi higistama paneb, hoiab keha tervena. Mitte suure hooga 1 tund päevas spordiklubis, vaid kogu ülevaloldud aja peaks inimene liikuma, mitte istuma liikumatult paigal. Liikumine on tervise alus.
Kuulake KA MEESTE HÄÄLT KÕRBEST ? APPI OOTAME NAISTEARSTE5. september 2019, 08:46
TEAD 14:43 MEHED LIIKUMA OLI VAREM SELLINE KAMPAANIA , MEHED LIIGUVAD KÜLLALT PALJU JA FÜÜSILISE TÖÖGA KA PALJUD HIGISTAVAD :::! Aga ONGI kampaania ,MIKS ÜKS KORD AASTAS :;;KUI ON MEESTEPÄEV--ISADEPÄEV? AGA ROHKEM EI MIDAGI ,,,VAHEST TULEB KA MEES MEELDE --ET KÜLASTAGE MEESTEARSTI AGA LÕUNA ---EESTIS ,POLE ISEGI MEESTEL MEESTEARSTE ? ,, EI VÕRUMAAL ,,EI PÕLVAMAAL EI VALGAMAAL EI JÕGEVAMAAL ? KAS KÕIK MEHED EESTIS ,,PEAVAD LIIKUMA TARTU ---VÕI TALLINNA ?
KH4. september 2019, 13:06
Haigeks teevad ravimitööstuse välja mõeldud hädad ja lõputu ravimite tarbimine. Lisaks kemikaalidega rikastatud toit ja mugavus.
nojah4. september 2019, 13:01
toiduga saame nii palju säilitusaineid, et varsti elame igavesti (ja peale mulla alla panekut hakkame helendama ka veel). Samas põhjustavad need e-ained üha rohkem terviseprobleeme. Seega, ära ei sure, aga elu on hädine.
4. september 2019, 18:07
ise tahtsite seda euroliitu koos E-dega
Tegelikult võlts ja vale4. september 2019, 12:30
Täielik ebateaduse levitamine, et mehed on ise süüdi enda lühemas elueas. Statistik võiks siin avaldada tabeli kus on toodud meeste ja naiste tõenäosused iga aastane alates sünnist surmani suremistõenäosus sellel aastal. S.o esimesel eluaastal, teisel jne jne. Siis näeme kohe et meeste suremus on suurem igal jumala eluaastal. Kas statistik tahab öelda et mehed joovad ja kaklevad sünnist surmani. Aru on ka saada miks sellist propagandat aetakse- naised saavad 70% riikliku pensioni ja haigekassa väljamaksetest, mehed maksavad 70% sotsiaalmaksust.
--4. september 2019, 12:29
ja ega 30-60 aastat tagasi küll niipalju liigesehaigeid polnud, et keppide ja karkude najal oleks pidanud liikuma, nüüdseks on juba iga aastaselt suurenev karkudel, keppidel, ratstoolidel liikujad, vaadake taastusravis on juba noori liigestega ravil, Varsti tõuseb selle valdkonna haigete arv, sest kliima on esimene ja toit teine mõjutaja, vanasti oli toit toitaineterikkam ja keemiavabam.
see normaalne haigused varemalt ja rängalt4. september 2019, 12:55
see ongi demokraatia saavutamine ausas kapitalismis
MIS NÜÜD TOIMUB ;;; TÖÖLINE JÄÄB HAIGLAS UKSE TAHA ,VÕI OLED HOMME TÄNAVAL5. september 2019, 08:52
1975 ---1985 AGA SIIS RAVITI HAIGLAS KA OMA TÖÖRAHVAST ! ! NÜÜD ON HAIGEMAJAD SOOMEST SAABUNUD 60+ 70+ SOOME KODANIKELE MEIE HAIGLA UKSED LAHTI ? SIIN KÄIB ÜKS PÄTIMÄNG KA HAIGEKASSAS RAHVA MAKSTUD RAHADEGA ,, MIDA PEAKS RIIGI SEADUSTEGA MUUTMA ,,ET KA EESTLANE JA TÖÖD RABANUD HAIGE ---KA ÜKSPÄEV HAIGLAS RAVI SAAB,, MITTE SOOME PENSKAR
mmm4. september 2019, 12:06
Heaoluriik on põhjustanud inimeste pehmostumise. Inimesed ei saa iseendaga hakkama enam ja iga väiksema haigusega pöördutakse kohe arsti poole. Selle tagajärel on meie meditsiinisüsteem ülekoormatud ja arstiabi kättesaadavus halvenenud. Sisse peaks viima valehäire tasu nagu on see tuletõrjel. Läheb inimene tavalise külmetusega vms mõtetusega arsti juurde, siis teenustasu 100EUR.
Mõistlik4. september 2019, 22:51
Jah, nii olgugi, 100 euri trahvi kui ilma asjata arsti juurde läheb. Aga olgu siis analüüsid ja uuringud kah põhjalikud, mitte nii, et inimene läheb EMOsse ning sealt saadetakse koju ja mõni tund hiljem sureb ja keegi ei vastuta.
EI SAANUD ABI --ISEGI TARTU EMOST?5. september 2019, 08:58
ISTUSIN VALUDEGA 3,TUNDI EMOS -JOODETI SISSE MINGIT ERILIST VALURAVIMIT JA SIIS TULEB 3, tunni möödudes -- ÜKSKORD EMO ARST ,,, ET MEIE TEILE KÕHUKOOPAST UURINGUID TÄNA EI TEE,, ULTRAHELI UURINGUID TÄNA EI SAA ENAM TEHA JA LÄHETE TÄNA KOJU ;; VALUDEGA ,HOMME PÖÖRDUGE UUESTI PEREARSTILE !KÕIK
väikelinn Eesti4. september 2019, 11:39
tundub,et elaks nagu väikses depresiivses keskkonnas,abist ilma jäetud seltskonnas
abi pole vajagi4. september 2019, 12:56
sest pole raha ja aega ennetusteks , seda me ise tahtsime