Rain VäänaFoto: Kuvatõmmis/ERR
Tele
8. september 2019, 10:49

VIDEO | Rain Vääna sõpradega arsti juures käimisest: esimesel aastal meenutas see lasteaiarühma (4)

„Meestel kaob pilt täiesti eest ära, kui räägitakse eesnäärmetestist, sest see tähendab ju seda, et keegi hakkab kummikindaid kätte panema,“ ütleb tippjuht Rain Vääna.

„Alguses oli mu eesmärk väga isekas. Lugesin statistikat ja hakkasin eelkõige enda peale mõtlema – mis järgmised kümme aastat toovad, mida ma saavutan äris, mida perekonnaga ja milline tervis mul selle juures on. Lugesin, et kui käin regulaarselt arsti juures, peaks mu eluiga pikenema 18 aastat,“ räägib Vääna saates „Hommik Anuga“.

„See pani asja põlema – kui ma üksi käin, on seda natuke igav teha ja meelitasin sõbrad punti. Alguses ma ei öelnud neile, et see on isekas plaan, et ma tahan neid endale 18 aastat kauem hoida. Nad hakkasid alles pärast aru saama, miks ma seda teen,“ ütleb Rain.

Vääna sõbrad on tippjuhid või ettevõtjad ja valmis palju üksi tegema. „Kuid kui räägime arsti juurde minekust, siis on kõik järsku jänesed ja keegi ei julge üksi minna. Arvan, et meil võttis aega kolm aastat, et sõbrad käiksid ja regulaarselt üksi arsti juures. Esimesel aastal meenutas tõesti lasteaia esimest rühma, et lähme vaatame, mis doktor teeb.“

Rain on sõpradega teinud ka kodulehe pikemsõprus.ee, millelt leiab igal nädalal uut infot ning ühtlasi kutsuvad nad üles mehi rohkem oma tervise peale mõtlema. „Meie üleskutse nimi on Pikema Sõpruse Päev. See eeldab, et veedad vähemalt korra aastas oma sõpradega päeva, mille keskmes on tervis ja hoolimine iseendast. See tundub alguses isekas, et mehed on esikohale toodud, aga usun, et peame midagi ära tegema. Tule novembris oma sõprade, perekonna või töökaaslastega välja ja organiseerige päev, mille hulgas võib olla ka arsti juures käimine, aga kõige olulisem on teadlikkuse tõstmine.“