Vähiravifondi "Kingitud elu" vabatahtlikud kogusid annetusi ka Paides arvamusfestivalil. Foto: Teet Malsroos
Uudised
9. september 2019, 12:52

ABIVAJAJAID ON PALJU: vähiravifond tasus suvel üle 652 000 euro eest raviarveid

Vähiravifondil „Kingitud Elu on selja taga erakordselt sündmusterohke ning rikkalike emotsioonidega suvi. Juunis, juulis ja augustis otsustas fondi nõukogu toetada 80 Eesti inimese ravi ning raviarveid tasuti üle 652 000 euro eest.

Jätkuvalt jõuab fondini keskmiselt üks abitaotlus päevas. Ehkki fondi laekus kolme kuu jooksul ka väga palju annetusi – üle 600 000 euro –, püsib abivajaduse foon kõrgel ning välja makstavad summad ületavad endiselt fondi laekuvaid summasid. „Siiani oleme õnneks saanud toetada absoluutselt kõiki abivajajaid, kes meie poole pöörduvad ja kuuluvad ka fondi sihtgruppi. Suur tänu ja kummardus meie lahketele annetajatele ja tublidele vabatahtlikele,” ütleb Vähiravifondi Kingitud Elu juhataja Toivo Tänavsuu.

Kunagi varem pole vabatahtlike töökalender olnud nii tihe kui sel suvel. "Kingitud Elu" inimesed käisid üle 120 üritusel üle Eesti. 2019. aasta esimese kaheksa kuuga ulatusid sularahas ja kaardiga tehtud annetused üle 206 000 euro, mis on pea sama palju kui mullu terve aasta jooksul kokku.

Fondi suvi algas Pardiralli tähe all. "Kingitud Elu" ja heategevusfond Minu Unistuste Päev aitasid Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidul korraldada Eesti suurimat heategevuslikku perepäeva Pardirallit, kus lasti vette 15 000 vanniparti.

Pardiralli Eesti vähihaigete laste toetuseks. Foto: Robin Roots

Juuni alguses Kadrioru pargis kulmineerinud ettevõtmisega kogunes vähihaigete laste ja nende perede toetuseks ligi 262 000 eurot, millest 43 000 eurot laekus vähiravifondi. Vähiravifond on operatiivselt valmis toetama ka kõige pisemate ravi, kui selleks peaks vajadus tekkima.

Laulupeolt ja tantsupeolt tõid "Kingitud Elu" vabatahtlikud üle 40 kilogrammi sularaha ehk 25 800 eurot, lisaks rohkesti positiivseid emotsioone ja innustust eriliselt soojadest kohtumistest väga paljude südamlike Eesti inimestega.

Aastatel 2007-2018 missioonipreemiat välja andnud Aadu Luukase Sihtasutus lõpetas tegevuse ning fondi jäänud 30 000 eurot annetati vähiravifondile, kes oli ühtlasi missioonipreemia viimane laureaat (2018).

Vähiravifond sai suvel oma ajaloo esimese päranduse. Viljandi mees Kaljo tegi 2016. aastal testamendi, millega määras fondile 4000 eurot. Maaparandajana töötanud Kaljo võitles kõrges eas eesnäärmevähiga ja jäi sellele tänavu kevadel alla. Enne surma otsustas vanahärra kinkida kellelegi teisele võimaluse elada.