Foto: PantherMedia/Scanpix
Lugejakiri
12. september 2019, 21:19

LUGEJAKIRI | Kallid õpetajad, kas laps ja lapsevanem polegi inimesed?! (73)

„Iga päev veedab laps koolis niigi viis kuni kuus tundi. Kes käib veel lisaks trennis või huviringis. Millal on aega, et igas aines koju jäetud ülesandeid lahendada?! Ja tegu on alles algklassilapsega!“ kurdab 42aastane Silja.

„Ma arvan, et praegusel ajal võiks olla jõutud juba selleni, et enamus töid tehakse ära koolis. Saan aru, et lugeda tuleb ka kodus. Aga see pole päris normaalne, et igas aines jäetakse ka igaks päevaks õppida. Ja pole lihtsalt üks ülesanne teha, vaid ikka vähemal kaks lehekülge töövihikust, kuid lisaks harjutusi ka õpikust. No kuulge! Kallid õpetajad, kas lapse ja lapsevanem polegi inimesed?! On loomulik, et laps vajab pärast kooli puhkust, aga kus selleks enam aega jääb? Mina ka lapsevanemana julgen tunnistada, et mul ei ole pärast tööpäeva aega ja energiat, et seda kõike lapsega läbi teha. Mul on tegelikult ikka lapsest eelkõige kahju. Ma näen, et ta pingutab, aga kusagil on piir.“

„Pole ka normaalne, et laps peaks trennidest ja huvidest loobuma, sest ka neil on oluline osa lapse isiksuse ja tuleviku kujunemisel. Mida siis teha? Saata kooli kiri, et laps ei jõua? Või siunata õpetajat, et miks ta niivõrd palju õppida jätab? Kas tõesti pole võimalik algklassides siis koolis töid ära teha? Uskumatu! Ajab vihale ja teeb õnnetuks. Olen ma äkki üldse ainus taoline läbikukkuja?“ uurib Silja.

Kallis lugeja, millised on sinu kogemused? Kas õpilastele jäetakse koju liiga palju õppimist?