Meeled

PSÜHHOLOOG SELGITAB: kas kiusamine on kasvamise loomulik osa? (20)

LISA KOMMENTAAR

Siiri17. september 2019, 11:52
Aga aastatel 1955- 1965 ei olnud koolis kuisamist. Olid hoopis huvitavad klassiõhtud ja koolipeod.
MEENUTAN Tehnikumis õpitud aega !,Karm kord oli ka Ensv koolides ; 25. september 2019, 09:28
TUBLI OLED SIIRIKE ;KES MEENUTAB KA Ensv kooli --- 1968 --1975 Õpingute aastaid ;;; EGA naljalt keegi kiusama ei tulnud ; Ja kui tuligi mingi kaklus ,, Siis ainult asja eest . Igapäevast kiusamist koolides küll polnud !
tiiu16. september 2019, 20:47
kiusamine ongi pöördumatu. Sest lastel pole kusagilt saada head kasvatust. Lagunenud pered. Ajaviide on internet, mis ei ole orienteeritud inimese vaimsele arengule, ideaalidele. Eelmisi põlvkobni kasvatasid raamatud, mis ei olnud täis kurjust ja paduseksi nagu praegu. Seks ei tee kedagi targaks, aga see on tavaline juba kümneaastasest. Panna praegust noort lugema kirjandusklassikat - seda ei tule enam kunagi. Inimene käib vaimselt alla ja lapsed kasvad selles mülkas.Kool on kõigile kättesaadav, kuid sellel ei ole väärtust, sest selle taga ei ole arenenud inimest.
sama16. september 2019, 19:30
sama on ka kui annad lapsele vitsa, tutistad teda juustest, paned ta kappi kinni....Tundub halb? Vits ei tee nii palju halba kui räige vaimne kiusamine, haarates selleks kaasa ka teised õpilased. Pärast vitsaandmist nutad koos lapsega, kallistad teda ja saate mõlemad paremaks. Kuidas aga mõjub kius, mis tapab lapse hinge aastateks, aastakümneteks, alatiseks...
vaatleja16. september 2019, 18:06
Kiusajale tuleb ükskord väga korralikult lõuga sõita ja siis muutub kohe normaalseks.
PÕHJUS ;;; MIKS Sellised pole Kodus Vitsa ,,ega Püksirihma kunagi saanud ?25. september 2019, 09:32
Tulebki see Kiusaja Ringi kutsuda --- mitmekesi läbi kolkida! ,, Ja homme on nii vaikne ja otsib ise sõprust ;; Tuleb VASTU ANDA ---NII ET TÜKK AEGA ON VAIT KUI "OINAS"
Mis on kiusamine16. september 2019, 16:21
Alati minnakse äärmusest äärmusesse. Kui tööandja käseb tööd teha, siis pole see kiusamine, samas kui töötaja keeldub ja mõnitab tööandjat, on seee vägagi kiusamine. Parem on, kui neid teemasid väga suures kampaanias ei käsitleta, prendel liigub raudselt normaalsusest väga kaugele. Vaadake mis juhtus nn rassismi teemaga või naisõguslusega, äkki nähakse igal pool kõrvalekaldeid ja mõistliku suhtumise asemele tuleb kampaania ja hüsteeria.
koolivorm peaks uuesti16. september 2019, 14:34
koolidesse jõudma tagasi. väga palju on just sellel tasandil ilkumist.
ÕPETAJAD AGA VAIKIVAD ,, SEST NENDE KOOLIS-- POLEVAT SEDA KOHUSTUST!25. september 2019, 09:34
ÕIGE ___ koolides PUUDUB KOHUSTUSLIK KOOLIVORM
Mittekiusatu16. september 2019, 13:40
Mismõttes selle vastu "pole midagi teha " ? elu loomulik osa ? Inimene on sündinud ilma tahtega olla hea ja saada vastu head. See nn. "loomulik võitlus" on kõige ebaloomulikum nähtus! Inimesed ei pea üksteisega ööpäevaringselt võistlema ! Aga meie ühiskond surub juba lasteaiast peale võistlusteemat, kõik alati peavad jooksma, mõtlema ja midagi saavutama kõrvalolevast lapsest paremini, ..ilusamini , ---- Selline haige võrdlemine juurdub veelgi kooli jõudes, kus võistu-õppimine ja teistest parem olemine muutub hasardiks, kus laps näeb, et ainus , mis loeb, on tulemus, mistahes hinnaga. Stress.
Kui sa nii tark oled,16. september 2019, 13:55
siis oleks ju sinul käkitegu kiusamine lõpetada? Aga näe, targutamine on ka üks kiusamise osa!
Jah, täna 11:2016. september 2019, 13:27
Proovin siis teistpidi. Kas vaaraod olid kiusajad? Kas mõisnikud olid kiusajad? Kas praegused tööandjad on kiusajad? Kust nad küll tulnud on? Kuisamine, ehk teisest üleolek on nii kaua kestnud kui on eksisteerinud elu Maal. 11:47? Kas ainult loomadel? Inimene ju samuti looduse loom! Kui nii ei ole, miks inimesed siis kiusamist välja pole juurinud? Nii, et kiusamine on looduse osa ja kuulub kasvamise hulka. Kui pikalt veel targutatakse, et näidata ainult "mina tean" tarkusi? Jätke meelde! Olelusvõitlus kestab kuni inimene elab.
kiusamine on hoopis kasvatuse osa16. september 2019, 11:53
Ei, pahatahtlik kiusamine on kas vabakasvatuse vili, või ka juba lapsena pidevalt kaklevast ja tülitsevast perekonnast kaasasaadud kurjuse tunnetuse ja kõige ning kõigi vastu vihkamise osa. Kui kiusajatel puudub igasugune armastav, heatahtlik ja sõbralik kodune kasvatus, siis selliste perede lastest kasvavad ilma empaatiavõimeta lapsed-koolikiusajad, hiljem juba jõhkrad töökaaslaste, naabrite jne. kiusajad.
kiusajatel on alaväärsuskompleksid st nad teavad, et nad on parimate kõrval k. ö. n , n. i.d-16. september 2019, 12:11
Parim näide räigelt solvavate st kiusavate sõnakasutustega õõnespuitpeadega poliitikud/kaabud ja nende alamkiht -palgalised kommenteerijad. Nemad solvavad, laimavad st kiusavad ju kõike, kes kaabudega ühel meelel ei ole - kõiki edukaid eestlasi, arste, politseid, kohtunikke, ülikooli lõpetanuid, eriliselt aga mittekommunistidest presidente jne.jne
aga16. september 2019, 13:04
kiusajad on just rikkurite lapsed
kiusaja16. september 2019, 19:38
kiusaja on saanud kehva koduse kasvatuse ja küllap on kodus ikka päris tihti teiste inimeste tagarääkimine, halvustamine, , kahjurõõm, halba soovimine. Ja selles arenematus kodus kasvava laps ei saa olla heatahtlik, sõbralik, hea. Sama toimub meil ka riigis - sõim, ebaviisakus, meedia kommentaaride kohutav viha...... Kuidas saab laps siis parem olla kui riiklikult õigeks peetav kurjus,
Ei16. september 2019, 11:47
Ma ei tea, et oleksin kedagi kiusanud ja ei tea ka, et mind oleks kiusatud. Või mida üldse kiusamiseks pidada, kas ema kiusab, kui ei luba enne õue minna, kui õppetükid õpitud...Arvan, et see on kasvatuse, mitte kasvamise osa ja loodan, et fraas tugevam jääb ellu, on ikka metsloomadele mõeldud... Elu on selline, milliseks me ta elame, aga elame ta selliseks nagu meid on õpetatud elama... Olge tänatud, mu vanemad, õpetajad, sõbrad ja kaasteelised...
10 : 47 aitäh, väga hea ja õige arusaamine elust16. september 2019, 12:31
Jah,16. september 2019, 11:20
kiusamine on kasvamise osa! Alates kõrgematest poliitikutest, lasteaedadeni välja. Suurem osa inimestest on kiusajad või kiusatud. See on loodusseadus: "Tugevam jääb ellu". Sinna pole tõesti midagi parata. Elu ongi selline.
Kius16. september 2019, 18:56
Kiusamine on haigus, halb eeskuju või lihtsalt oma rumaluse näitamine, ka liigne tähelepanuvajadus, eputamine. Kiusamist kasutatakse karistamis- ja kasvatatusmeetodina. Aga kunagi jäävad ka tugevad nõrkadeks... Mida külvad, seda lõikad!