Pilt on loole illustreeriv.Foto: PantherMedia/Scanpix
Lapsed
20. september 2019, 17:37

Vanemate võitlus: mitmes trennis peaks laps käima? (2)

„Me ei leia peres konsensust, et mitmes trennis meie poeg käima peaks. Minu arust piisab ühest või kahest, aga naine on arvamusel, et last tuleks igakülgselt igas trennis arendada,“ kirjutab 42aastane Vahur.

„Minu arust piisaks, kui poiss käiks tantsutrennis ja robootikas. Need pakuvad talle huvi ja piisavalt tegevust. Naine on aga otsustanud, et kindlasti tuleb lapsel osaleda ka males, kunstiringis ja jaglpallis. Reaalsuses tähendab see aga seda, et poisil on igaks päevaks vähemalt üks trenn. Mõni päev suisa kaks. Unustada ei saa ka seda, et laps peab iga päev kodus ka õppima. Perega ja ühiselt ei jõua enam midagi teha. Kuna jalgpallis on võistlused ja trennid ka nädalavahetustel, siis ei ole meil peres enam kellelgi vabu päevi. Ja naise arvates on see täiesti normaalne. Mina sellega ei nõustu,“ tunnistab Vahur, et juba esimesel nädalal tekkisid neil naisega kõige selle tõttu tülid ja pinged.

„Ma näeb juba praegu, et laps on väsinud. Seda kõike on endalegi liiga palju, mis siis veel neljanda klassi lapsest rääkida. Saan aru, et emana tahab ta lapsele kõike pakkuda, aga kusagilt peaks tajuma ära selle piiri, kus liigne agarus osutub ogaruseks. Igal õhtul on kodus sel teemal tuline vestlus. Enamasti siis, kui laps hilja koju jõuab ja pea enam ei võta, sest väsimus niidab ta kohe voodisse. Abikaasa on mul ise noorena väga aktiivne olnud, kuid ei taha mõista, et ega kõik ühesugused pole. Meie poiss sellist koormust ei talu. Tahaks peresuhted korras hoida ja last säästa, aga ühtegi mõistlikku lahendust ei näi. Ütlesin talle kah, et uurin tuttavatelt ja vajadusel ka erinevatest portaalidest, kuidas teiste lapsed trennides käivad. Ja senini tundub küll, et meie olema ikka liiale nende aktiivsete tegevustega läinud,“ tunnistab Vahur.

Kallis lugeja, mida arvad sina – mitu trenni on ühele lapsele piisav?