Keha

Lugeja küsib: mida teed sina, et vältida lõikelaual surmaohtu? (8)

Ohtuleht.ee, 30. september 2019, 13:23
Foto: PantherMedia/Scanpix
Toidumürgituste kohta lugedes on tekkinud ka endal kodus hirm süüa teha. Aga nagu selgub, siis pole ka poest ostes sugugi kindel, et mõni bakter koos toiduga minu koju ei tungi,“ kirjutab 46aastane Riina.

„Nädalavahetusel just võtsin sügavkülmast lõhe sulama, et pere maitsev eine teha. Ja siis meenusid kõik need uudised. Lõikusin lõhet parajaks ja jäin oma lõikelauda jõllitama. Issake! Ma lõikan sellel samal lõikelaual ka teisi toiduaineid. Viilutan kartulit ja tambin liha. Kui nüüd peaks mingil põhjusel ka minu kalal olema bakter küljes, siis saastan ise oma toitu! Tõsiasi on küll see, et juurikaid ja puuvilju hakin enamasti peos. Aga praegu see mind ei lohuta, sest laps armastab mul ka toorest kartulit süüa,“ muretseb Riina.

„Ja olengi mure ees, sest ei tea, kas mul peaks igale toiduainele olema eraldi lõikelaud? Palju ma neid siis muretsema endale pean? Ja kuidas lõikelaudu hoidma, pesema?! Pesemisel kasutan sama käsna toore kala ja lihaga kokkupuutunud nõude pesemiseks, mida hiljem magustoidu pakkumiseks kasutatud taldrikut küürides kätte haaran. Kas lisaks eraldi lõikelaudadele peaks mul olema ka eraldi küürimiskäsnad?"

Kuidas teil see olukord kodus lahendatud on? Mitut nõudepesukäsna ja lõikelauda sina kodus kasutad?

8 KOMMENTAARI

n
nôudepesu vahend 1. oktoober 2019, 10:10
Milleks mulle miinus ???
m
maameez 30. september 2019, 21:42
Meedia abil ülereageerimine,neid baktereid alati olnud ja on inimeses ,piimas j,n,e.kui oled norm tervisega ei jutu midagi toore või külmsutsukala säämine,ja kes kardab praadigu,grilligu ja kõik ok
Loe kõiki (8)