Foto: Rauno Volmar
Uudised
10. oktoober 2019, 12:02

INSULDIRAVI PAREMAKS: haigekassa toetab arendusprojekte neljas haiglas (1)

Haigekassa juhatus otsustas toetada insuldipatsiendi raviteekonna arendusprojekte Tartu Ülikooli Kliinikumis, Põhja-Eesti Regionaalhaiglas, Lääne-Tallinna Keskhaiglas ja Ida-Viru Keskhaiglas, et leida uudseid ravikorralduslikke lahendusi.

Esimeses voorus saab iga haigla haigekassa innovatsioonifondist 15 000 eurot arendusprojekti ettevalmistamiseks ja teiste insuldipatsiendi raviteekonna osapoolte kaasamiseks.

„On hea meel, et kõik kuus haiglat, mis pakuvad täiskasvanutele insuldi akuutravi, näitasid üles tahet panustada insuldipatsiendi raviteekonna parandamisesse ja tulid välja ideedega, kuidas nad seda teeksid koostöös esmatasandi ja sotsiaalteenuste pakkujatega. Hindamiskomisjoni ettepanekul toetame nelja haiglat selleks, et nad töötaksid ideedega edasi,“ selgitas haigekassa juhatuse liige ja hindamiskomisjoni esimees Maivi Parv.

Esimese vooru toetus on mõeldud esmaste lahendusideede edasiarendamiseks ja koostööpartnerite kaasamiseks, samuti lahenduste väljatöötamise ja testimise üksikasjaliku plaani koostamiseks. Toetuse saajatel on selleks aega järgmise aasta 16. jaanuarini.

„Uue aasta alguses avame teise taotlusvooru, kus loodame juba näha hästi läbimõeldud ja mõjusaid arendusprojekte ning nende elluviimiseks tugevaid meeskondi,“ lisas Parv.

Arendusprojektide siht on leida uudseid ravikorralduslikke lahendusi, mida oleks võimalik kasutada kõigis insuldi aktiivravi pakkuvates haiglates.