Sisuturundus
11. oktoober 2019, 15:06

Kadri Voorand lasi teha silmade laseroperatsiooni: see on minu uue elu algus!

Tunnustatud muusik, laulja ja laulukirjutaja Kadri Voorand läbis hiljuti KSA Silmakeskuses Flow 2.0 laserprotseduuri. Vaid mõned sekundid kestnud protseduuri tulemused jahmatasid teda kohe – nägemine polnud kunagi olnud nii hea ja see oli alles tema uue elu algus.

„Ma sain aru, et vauuu! niimoodi oleks võinud olla juba kümme aastat tagasi! Mida ma ometi ootasin?“ seletab särav Kadri Voorand emotsionaalselt, kui kirjeldab oma esimesi mõtteid ja tundeid pärast kõige innovaatilisemat laserprotseduuri KSA Silmakeskuses. Ta mäletab selgelt, kuidas avas silmad ja vaatas seinal olevat kella. „Ma nägin, mis kell oli!“ õhkab ta. Vaimustus aina suurenes, kui ta silmakeskusest tänavale astus ja nägi lisaks autodele, majadele ning inimestele ka tänavate nimesid ja majade numbreid. „Sain aru, et kuigi niimoodi oleks võinud olla juba aastaid tagasi, siis siit edasi algab minu uus elu nägijana!“

Elu on veelgi lihtsam

Suure tõenäosusega on pea iga eestlane vähemalt korra Kadri nime või meeldejäävat laulutämbrit kuulnud. Tal on laulja, pillimängija ja muusika loojana liikuv ning huvitav töö, mis hõlmab nii Eestit kui ka välismaad. Elu oli ilus ka prillide ja kontaktläätsedega, aga nüüd, mil lühinägelikkust korrigeeriv protseduur seljataga, on Kadri elu veelgi lihtsam, mugavam ja vabadust pakkuvam.

Kontaktläätsede ja prillide kandmine segas nii Kadri professionaalset kui ka eraelu. „Lavameigi ja grimmi tegemine oli raskendatud, lisaks olen ma oma loomult pea ees vette hüppaja – seda nii otseses kui kaudses tähenduses erinevaid aktiviteete silmas pidades. Ilma läätsedeta on mitmed asjad võimalikumad kui varem,“ kirjeldab Kadri ennast ja oma elustiili.

Üks mõte hakkas piinama

Viimase tõuke Flow 2.0 protseduurile tulemiseks andis naisele üks mõte, mis teda piinama hakkas. „Mulle meeldib üksi igasuguseid asju ette võtta, näiteks matkamine või uutes kohtades ringi uitamine. Mind hakkas ahistama mõte, et mul peab alati olema keegi teine, kes aitaks mind välja olukordades, kus mul on lääts silmast ära tulnud ja ma ühest silmast enam ei näe,“ jutustab lauljatar.

Näiteks oli tal surfama minnes alati hirm, kas ta tagasi tulles ikka näeb, kus maa ja õige kallas on või ei saa ta oma silmadele täielikult loota. „Selliste riskide vähendamiseks pidingi protseduuri ära tegema,“ tõdeb ta.

Metsikult piinlik vahejuhtum

Aeg-ajalt tõi kesine silmanägemine vääratusi, piinlikke olukordi ja kohmakaid momente. Naerdes jagab Kadri üht koomilist vahejuhtumit, kus ta kargas ühele tuttavale kaela, hakkas teda suure hooga kallistama ja õnnitlema värskelt ilmunud albumi puhul. Poole kallistuse pealt sai ta aga aru, et tegemist ei olegi tolle kontrabassimängijaga, vaid hoopis ühe lauljaga. „Küll ma siis keerutasin end sellest olukorrast välja! Soovisin talle palju õnne möödunud sünnipäeva puhul ja mida kõike veel,“ meenutab ta. „Ma lihtsalt ei näinud piisavalt selgelt, kontaktläätsed olid liiga nõrgad!“ kehitab ta süütult õlgu.

Aga eks neid teretamisi on jäänud vahele väga palju. „Ma kujutan ette, et mitmedki inimesed mõtlevad, et miks ma tere pole öelnud, aga ma lihtsalt ei näinud neid!“ sõnab ta.

Taastumiseks kolm päeva

Inimesele, kes alles unistab laserprotseduurist ega ole julgenud seda sammu ette võtta, ütleb Kadri konkreetselt: karta pole mitte midagi! „Protseduur möödub kui silmapilk ja ruumist väljudes on su nägemine juba parem kui varem. See on lihtsalt uskumatu, et lähed mõneks sekundiks pikali ja peale seda oledki nägija!“ naeratab ta suurelt ja laialt. „See on ime!“ ei väsi ta kordamast.

Flow 2.0 protseduurist taastumisel on esimesed kolm päeva üldjuhul kõige ebamugavamad, sealt edasi läheb juba oluliselt meeldivamaks ja lihtsamaks. Kadri esimene päev möödus mõnusalt, sest silmavee jooksu veel polnud ning rõõm šokeerivalt heast nägemisest suur. Kaks järgmist päeva tal nii kerged polnud. „Silmade taastumine nõudis pisut endapoolset pingutamist – pidin panema arsti antud raviskeemi järgi tilkasid silma, aga see polnud liiga keeruline. Ma ei pidanud olema kodus, pimedas ja liikumatult, vaid sain omi asju teha,“ meenutab ta aega, mis kiirelt ununeb. Kuu aega hiljem oli ta juba unustanud, et silmaprotseduuril käis!

Tänu sellele, et silmad on korras, on naise elus kolm asja teisiti: inimestega suhtlemine, muusika tegemine ja liikumine. „Nüüd, kui mu silmad enam ära ei väsi, saan neid kolme asja teha kellaajast sõltumata,“ on ta tehtud valikute ja otsustega rahul.

Kui unistad samuti prillivabast elust, siis esimese sammuna tule Flow 2.0 silmauuringule ja saa teada, kas sa oled miinusprillidest vabanemiseks sobilik! SIIN saad kampaaniakoodiga „Kadri“ registreerida Flow 2.0 silmauuringule 50% soodsama hinnaga (tavahind 39€).