Foto: Vida Press
Uudised
31. oktoober 2019, 13:58

KAINEM EESTI: alkoholist võttis puhkuse rekordarv inimesi (4)

Septembri toimus Tervise Arengu Instituudi (TAI) „Septembris ei joo“ kampaania, mis kutsus inimesi võtma alkoholist puhkust. Kampaanias osalenute arv tegi taas rekordi,  küündides ligi 31 700 osalejani!

„Meil on hea meel, et alkoholist puhkuse võtmine on igal aastal hästi vastu võetud ning inimeste huvi alkoholivaba ajaveetmise vastu suureneb. Veebis, sotsiaalmeedias ja tavameedias ilmus lugusid osalejatest, jagati muljeid, kommenteeriti edusamme ja kutsuti sõpru ka osalema,“ kommenteeris TAI alkoholi ja tubaka valdkonna juht Anneli Sammel. Kaks aastat tagasi võttis üleskutse vastu ligi 22 000 inimest, eelmisel aastal 27 600.

Kampaania ajal jagati iga päev nõuanded sotsiaalmeedias, mis ergutasid puhkust vastu pidama. Peale selle ilmusid üleskutsed tavameedias, tänavareklaamidel, raadios ja televisioonis, kus teemat selgitasid eksperdid.

Sel aastal olid eraldi tähelepanu all tööandjad, sest alkoholikultuuri kujundamises on oma roll kõigil, kes töötavad inimestega. „Tänu aktiivsele osalemisele oli alkoholi teema septembris ühiskonnas esil. Osalejate omavaheline kogemuste jagamine aitas toetada ka kõhklejaid ning andis põhjust proovida alkoholivaba elustiili ja teisi viise lõõgastumiseks,“ selgitas Sammel.