Uudised

KOGENUD ARST KRITISEERIB: perearstid võistlevad võimalikult tervete patsientide saamise nimel (27)

LISA KOMMENTAAR

E.Vater5. november 2019, 22:58
Doktor Veskimägi,olete julge mees ja aus inimene.. Teie jutt on täiesti õige. Süsteemis liiguvad hiigelsummad, aga samal ajal leidub patsiente ,kes ei saa abi. On tähtis,et nii ütleb spetsialist..Jääb mulje, et meie liidrid ei tunne üldse olukorda.
ss5. november 2019, 08:59
TO NAINE 50+, näiteks perearst Ljudmila Panenko töötab ainult ühel päeval nädalas, ülejäänud päevadel on tema asemel erinevad asendusarstid, vahel EMOst, vahel tont teab mis arstiga tegu. Eesti keele oskusest ei hakka ma tema puhul üldse rääkima, see on kõige muu kõrval juba teisejärguline. Kuid Haigekassa/maksumaksja maksab talle ikka kui perearstile ning ei mingit kontrolli. Praeguse süsteemiga pumbatakse Haigekassa lihtsalt rahast tühjaks, kuid inimesed/maksumaksjad on ikka normaalse arstiabita.
d4. november 2019, 19:56
Arst on üks nendest erialadest, kus kapitalismi ei tohiks olla. Lõpuks on see ikkagi elu, millest jutt käib.
naine 50+4. november 2019, 19:46
Tõenäoliselt on mul väga vedanud perearstiga, sest ma ei saa aru, mida siin kurdetakse: et ei tee vereanalüüsi, ei tule koju visiidile, peab vastuvõtule saamiseks ootama mõni päev ... Ei ole eriti kurtja ja arstile lähen siis, kui oma jõududega hakkama ei saa. Mina olen küll perearstisüsteemiga väga rahul, sest on üks arst, st perearst, kes tunneb mind ja minu peret läbi ja lõhki ja seega on ka abi kiire tulema. Kindlasti ei taha tagasi polikliinikute aega, kus arst võis ju olla, aga ega ta eriti sinu vastu huvi ei tundnud ka.
haige4. november 2019, 19:16
Palusin vereproovi, enesetunne pikemat aega kehv.Perearst ütles, et alles aasta tagasi tegime, ei ole vaja! Normaalne tänapäev!!!!!!!!
sibi4. november 2019, 17:42
ma oskan ka arvutit klõbistada ja kriiti välja kirjutada
Õige jutt4. november 2019, 17:09
Minu perearst sõidab uhke luksusautoga... keeldub saatma mu haigeid lähedasi uuringutele ja soovitab igasugu jama kulutada raha apteegi vabamüügis olevatele ravimitele mis teadagi ei toimi. See pearaha süsteem peab muutuma.
põhimõtteliselt arst4. november 2019, 16:56
Artikli kirjutanud arst pole lihtsalt kogenud arst, vaid ka põhimõtetega arst. Olen temast sarnaste põhimõtetega arstidelt palju head kuulnud. Hiljuti õnnestus lugeda üht artikli kirjutanud arsti raamatut , õpetused perearstile. (see polnud õpiku pealkiri ) Raamat oli nii lihtsas keeles kirjutatud, et ka lihtinimene sai aru. Kahju, et tubli arst teenib sama palju, kui raha pärast töötav arst. Valitsus peaks võtma selle mehe komisjoni etteotsa, kes hakkaks praegust perearsti süsteemi muutma.
Ha hah 4. november 2019, 16:49
Kogu tõenduspõhine meditsiin omas katastroofilises "ilus"!
Aga kellele kaevata?4. november 2019, 16:15
Ega vist nii on ja mida vanem,seda vähem sind tahetakse näha.
PATSENT4. november 2019, 15:38
Tartu kliinikumis aastaid tagasi sama lugu.Olin just arsti kabinetis,kui helistaja soovis vastuvõtu aega.Õde küsis arstilt kas panen aja ja arst küsis mitu haiget kirjas on.Sai teada,et neli haiget ja teadustas,et isegi palju ja nii jäi haige pikalt oma vastuvõttu ootama.Nagu anektoot,kuid siiski tegelikkus.JUHTUS SEE KÕIK AGA NÄRVIKLIINIKUMIS.
zikz4. november 2019, 15:37
täpselt nii ongi. nagu missivalimistel. linnas saad vahetada arsti, kui kuulud vastavasse kaalukategooriasse - vanus kuni 25a, digilugu puhas, soovituskirjaga.
tavapatsient4. november 2019, 15:34
Aitäh autorile, olen üle kuu juba peale intensiivravi kodus, aga pole perearsti jutule saanud, teist korda üritades sain aru, et ignoreeritakse, kuigi oli kohustuslik kohene kontroll ja ravi perearsti juures.Aga ma pole oma arsti jutulegi saanud. Olen väga tänulik EMO töötajatele, vastupidi ääretult hooliv kogemus. Hetkel tundub, et saab abi kui EMO-s jälle elupäästmiseks läheb. Üle 10 aasta olin hea patsient, kui polnud põhjust arstil käia.
Ahnusel ei ole piire4. november 2019, 15:26
Ja osad arstid keelduvad oma nimekirja lisamast vaktsineerimisest loobujaid. Tegelikult tähendab see enamasti arsti haruharva külastavaid patsiente. Ja nende pealt tulemustasu ei saa. Osa arste ei häbene seda otse näkku öelda!
xl4. november 2019, 15:02
Perearstid kurdavad, et tööd palju ja järjekorrad pikad - minge aga mõnda perearstikeskusesse esmaspäeval kl 10 hommikul ja näete, et 5 sel hetkel töötava arsti vastuvõtu ajal on garderoobis vaid 2 jopet/mantlit. Ja seda esmaspäeval peale nädalavahetust. Ja telefoni teel ühendust saada ka võimatu...
maalt ja traktoriga4. november 2019, 14:58
Kui praegune võimukoalitsioon ei saa midagi antud vallas ära teha, siis tõuseb see küsimus esile järgmiste valimiste ajaks. Teisalt, miks me peame nii kaua ootama. Alkoholiaktsiisiga saadi kähku korda. Mis takistab tervishoiusüsteemi nüüd parandamast? Laiskus ainult.
Ravigu parem inimesi4. november 2019, 14:15
Meie perearst Urb istub aaga Türi Vallavalitsuse volikogus!
4. november 2019, 14:14
Siis tuleb sellised perearstid vastutusele võtta või panna peale erialal tõõtamise keeld.
Aitäh4. november 2019, 14:06
Suurepärane kirjutis. Au arstile, kes on aus ega karda tõtt ütelda.
ätt.4. november 2019, 14:02
Tellisime uuringu,masime rootslastele kümneid miljoneid kroone ja tegime Nestori eestvedamisel reformi.Hävitasime polikliinikud,muutsime haiglad ja kogu tervishoiu äriks ? Kas nüüd hakkame polikliinikuid perearsti keskuste nime all taastama ? Eestlane olla on uhke hää sest meie teiste kogemustest ei õpi vaid usume igasuguseid .... .
patakas4. november 2019, 13:52
Tuleb minna tagasi jaoskonnaarsti süsteemile nagu see varem oli. Tol ajal sai kiirematel juhtudel sama päeval arstidele, max. ooteaeg oli 3 päeva nüüdse 2 nädala asemel.
ehh4. november 2019, 13:50
mall4. november 2019, 13:49
Vaat mina olengi see terve patsient, sest arstiabi saamiseks käin tasulises vastuvõtus.
mõtlik4. november 2019, 13:36
Miks ei teha nii nagu Soomes kus haigekassa raha läheb kohalikule omavalitsusele kes palkab arsti. Kilplaste riigis on kõik vastupidi ja kõik muidugi riisuvad kahe rehaga kui võimalus tekib. Kaotavad aga lihtsad inimesed.
Heh4. november 2019, 13:29
Selle jutu peale kargab kogu praegune perearstide seltsi juhatus vaesele arstile kõrri. need tigedad tädid näevad ju ainsa lahendusena, et neile tuleks veel rohkem raha peopeale maksta. Ja vähem tööd. Ja veel vähem patsiente.
Asjade käik järgmine4. november 2019, 13:25
Oleneb nüüd küll arstist.On südamega arste ja on südametuid arste ja sellest ka perearsti vahetused.Kontrollima aga peaks küll neid perearste,kellede kohta on kaebusi ja vaatama ka üle ravimise ajaloo,kas ja kui üldse?Jah see on meeletu töö haigekassale,kuid tasapisi on kõik võimalik.Eriti suurt tähelepanu pöörata arstidele,kelle nimistust on palju haigeid lahkunud.
Kiidan4. november 2019, 13:23
Absoluutselt õige artikkel!