Arst võltsis ka haiguslugusid, et saaks teha mittevajalikke protseduure.(Pilt on illustratiivne)Foto: Vida Press
Uudised
13. november 2019, 13:09

PETTUR EEMALDAS EMAKA: USAs vahistati arst, kes tegi naistele tarbetuid operatsioone (5)

USAs Virginias vahistati arst, kes tegi patsientidele mittevajalikke protseduure, näiteks hüsterektoomiat ehk ta eemaldas emaka ilma naise nõusolekuta, kirjutab CNN.

69aastase Javaid Perwaizi suhtes algatati uurimine 2018. aastal, kui FBI sai ühelt haiglatöötajalt vihje, et mees võib teha patsientidele tarbetuid operatsioone.

Näiteks teatas arst 2012. aastal ühele naisele, et tal leiti uuringutel vähieelseid rakke ja kõige parem oleks hüsterektoomia ehk eemaldada emakas. Patsient aga soovis vähem invasiivset protseduuri ja arvas, et nad leppisid kokku laparoskoopilises operatsioonis, et eemaldada munasarjad.

Ärgates sai naine teada, et arst oli talle teinud siiski täieliku hüsterektoomia. Peale selle kahjustas arst lõikusel ka põit ja tekkis veremürgitus, mistõttu naine pidi olema kuus päeva haiglas.

Arsti süüdistataks ka mitmes pettuses ja valeandmete esitamises. Ta võltsis haiguslugusid, et saaks teha mittevajalikke protseduure. Väidetavalt põhjustas arst püsivaid vigastusi vähemalt kolmele patsiendile ja kaks patsienti said eluohtlikke vigastusi.

Üks haiglatöötaja väitis, et sageli polnud patsiendid üldse teadlikud, mis protseduure nendega tehti.