Uudised

MAAÜLIKOOLI PROFESSOR: kala ja kalatooted pole ainsad, mis on seotud listeeriaga (2)

Toimetas Sirje Maasikamäe, 19. november 2019, 11:08
Euroopas on listeeriapuhangud saanud alguse ka külmutatud köögiviljadest, mis on jäetud kuumutamata.Foto: Vida Press
Listeeriajuhtumite arv on seotud üha enam kasutatava valmistoiduga ja inimesed näivad olevat unustanud, et paljusid toite tuleb enne söömist korralikult kuumutada, tõdes Maaülikooli toiduhügieeni osakonna juhataja Mati Roasto ERRi uudisteportaalis.

Roasto rääkis Vikerraadio hommikuprogrammile antud usutluses, et listeeria on ennekõike tänapäeva probleem ning aktuaalne olnud kümmekond aastat.

Kala ja kalatooted pole Roasto sõnul ainsad, millega listeeria on seotud. Ta märkis, et seda on ka teised valmistoidud, nagu riivitud ja tükeldatud puu- ja juurviljad, loomsed toortoidud, samuti ka toorpiim.

"Tooreks jäetud külmutatud köögivili põhjustas hiljuti Euroopas listerioosipuhangu," rääkis Roasto.

Refereeritud artikli täistekst ERRi uudisteportaalis

Samal teemal

19. november 2019, 00:10
LISTEERIASKANDAAL EI RAUGE: M.V.Wool sulgeb uuest aastast ajutiselt tootmise
16. november 2019, 16:57
VÄÄRT NÕU | Listeeriahirm ehk kuidas osta kala?
23. oktoober 2019, 20:42
„Pealtnägija“ poole pöördus ema, kelle vastsündinu surma põhjustas kurikuulsast M.V. Wooli tehasest pärit bakteritüvi
27. september 2019, 16:36
TULEB PÄHE ÕPPIDA: kaua püsib värske kala söömiskõlbulik?