Sotsiaalministeerium on endiselt seisukohal, et e-sigaretid on tervistkahjustavad sõltuvusttekitavad tooted. Foto: Vida Press
Uudised
25. november 2019, 11:07

SOTSIAALMINISTEERIUM: e-sigaret ei ole suitsetamisest loobumise abivahend (5)

E-sigarettidele madalamat maksumäära lobistav riigikogu liige on saavutamas eesmärki: rahandusministeerium valmistab ette analüüsi maksumäära alandamiseks, seades eesmärgiks musta turu kahandamise, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Sotsiaalministeerium on endiselt seda meelt, et aktsiisi langetama ei peaks, sest tegemist on tervistkahjustavate sõltuvusttekitavate toodetega.

Isamaa faktsiooni kuuluv Tarmo Kruusimäe on e-sigarettide eestkõneleja, kes on pikalt võidelnud selle eest, et sel tootekategoorial oleks vähem müügi- ja tarvitamispiiranguid kui tavasigarettidel.

"Eesti tubakapoliitikas ei ole toimunud suunamuutust ning sotsiaalministeerium on endiselt seisukohal, et e-sigarettide näol on tegemist lihtsalt alternatiivse tootega tubakatoodetele. Rahvatervise seisukohalt ei saa laialdaselt propageerida ja soodustada selliste toodete kasutamist, mille terviseohud ei ole veel lõplikult teada ning samuti ei saa pidada õigeks edendada sõltuvusaine kasutamise jätkamist," kommenteeris ministeeriumi keskkonnatervise ja kemikaaliohutuse juht Aive Telling.

Artikli täistekst ERRi uudisteportaalis.