Foto: Vida Press
Hea nõu
18. detsember 2019, 08:00

NII MÖÖDUVAD PÜHAD MURETUMALT! Kingitused, mis turgutavad tervist

Et jõuluaeg mööduks muretumalt, pani Südameapteegi e-proviisor Aleksandr Sei kokku kingiideed, mis toovad rõõmu ja millest oleks ka päriselt kasu.

Kui tihtipeale on inimesed teatud kosmeetikatoodetes sisalduvatele ainetele allergilised, siis apteegikosmeetika võib sobida nii allergikule kui ka väga tundlikule nahale. “Apteegikosmeetikas ei ole parabeene ja teisi ärritavaid aineid ning see sisaldab kõrgekvaliteedilisi komponente,” selgitab Aleksandr Sei ja kinnitab, et apteegikosmeetika on rangelt kontrollitud, keskkonnasõbralik ja valminud koostöös nahaarstide, allergoloogide ja erialaarstidega.

Naistele soovitab proviisor iluvitamiine, mis muudavad naha säravaks ja küüned-juuksed tugevaks. "Kasulikud on B-rühma vitamiinid (eriti biotiin), tsink, seleen ning vitamiinid A, E, D ja C. Neid toidulisandeid leidub nii üksikuna kui ka komplekspreparaatides."

Lisaks suukaudsetele vitamiinidele tuleb naha eest hoolt kanda ka välispidiselt. Kingikotti sobivad ka maskid, koorijad ja kreemid. Maskidest soovitab proviisor valida toitvamad ja rasvasemad, mis niisutaks tõhusalt külmaga kahjustunud nahka. Koorijad aitavad aga surnud naharakke eemaldada.

Südameapteegi e-proviisor Aleksandr Sei. Foto: Erakogu

Tähtsad ained viljakuseks ja potentsiks

Vitamiinidest ja mineraalidest on mehe reproduktiivsüsteemile eriti tähtsad vitamiin B12 ja A, millel on võtmeroll spermatekkes ja selle kvaliteedis. Aleksandr Sei lisab, et spermatogeneesis on väga olulised ka tsink ja seleen ning vitamiinid C ja E. "Apteegis on saadaval ka mitmed taimseid ekstrakte sisaldavad preparaadid, mis tõstavad meeste üldist füüsilist võimekust ning turgutavad potentsi."

Toetus eaka tervisele

Eakatele on oluline ainevahetuse toetamine ja parandamine ning vananemisega seotud protsesside aeglustamine. Kuna kaltsium ja magneesium tugevdavad lihaseid ja luid, sobivad need oivaliselt vanaisale-vanaemale.

Eakamatele on kasulikud ka silmavitamiinid. Silmadele soovitab proviisor komplekspreparaate: antioksüdandid C-, E- ja A- vitamiin, samuti tsink, seleen, luteiin ja oomega 3-rasvhapped. Näiteks A-vitamiin hoiab silma limaskesta niiske, mis kaitseb seda põletikuliste protsesside eest.

Lapse tervise tugevdamiseks

Sageli ei saa lapsed igapäevatoidust kõiki vitamiine vajalikul hulgal kätte.

Lastele on mõeldud spetsiaalsed multivitamiinide ja -mineraalide kompleksid, mis sisaldavad nimelt lapse organismi tugevdamiseks olulisi vitamiine ja mineraale. "Komplekspreparaatidesse on vitamiinid ja mineraalid valitud omavahel sobivates osakaaludes, arvestades kasvava organismi vajadusi," selgitab Sei.

D-vitamiin aitab püsida õnnelik

D-vitamiin sobib kõigile, see on üks populaarsemaid toidulisandeid. Põhjusega!

D-vitamiin aitab meil püsida terve ja õnnelik. Proviisor räägib, et sel on ohtralt kasulikke toimeid. D-vitamiin hoolitseb, et luud ja hambad oleksid terved ja tugevad ning toetab immunsüsteemi. Lisaks mõjutab vitamiin veresuhkrut ning toetab närvisüsteemi ja südameveresoonkonna tööd.

Aleksandr Sei soovitab D-vitamiini toidulisandina juurde võtta aasta ringi kõigil, kuid eriti vanemaealistel.

"Hoolimine perest ja lähedastest ja kingime neile kingitusi, mis on kasulikud, head ja tervislikud, et nad võimalikult kaua meie kõrval elujõulise ja rõõmsana oleks," paneb Südameapteegi e-proviisor Aleksandr Sei südamele.