Uued kiirkliinikud töötavad kaubanduskeskuste lahtiolekuaegadel.Foto: Vida Press
Uudised
18. detsember 2019, 10:47

Tallinna kaubanduskeskustes avatakse kaks kiirkliinikut (6)

Nüüd on võimalik ühendada ostlemine arstilkäiguga, sest terviseamet andis tegevusload kahele kiirkliinikule, mis asuvad suurtes kaubanduskeskustes. Kiirkliinikute vastuvõtud on tasulised. 

Eesti erameditsiiniettevõttele Confido kuuluvad kiirkliinikud asuvad Tallinnas Lasnamäe Centrumis ja Nautica keskuses ning on avatud keskuste lahtiolekuaegadel ehk iga päev kella 9–21.

„Confido Kiirkliinikute eesmärk on teha meditsiiniline abi Eesti inimestele kättesaadavamaks,” selgitas Confido juhatuse liige Kadi Lambot, kelle sõnul investeeris Confido esimeste kiirkliinikute avamisse ligi pool miljonit eurot. Kiirkliinikute võrgustikku  on kavas laiendada lähiaastatel nii Tallinnas kui ka pealinnast väljaspoole.

Kiirkliinikusse saab pöörduda nii kergemate vigastuste kui halva enesetundega, terviseuuringuteks, vaktsineerimiseks, toitumis- või sõltuvusalaseks nõustamiseks või muu meditsiinilise nõu saamiseks. Vajadusel saab patsient nõu, kuidas pöörduda vajaliku eriarsti vastuvõtule. Kiirkliiniku arstid saavad avada ka haiguslehe, ka nädalavahetuseti.

Tasulisele vastuvõtule saavad tulla mis tahes perearstinimistusse kuuluvad või üldse ilma perearstita patsiendid ning vastu võetakse nii täiskasvanuid kui lapsi. Kliinikute külastamiseks ei ole vaja broneeringut ning patsiente teenindatakse ka elavas järjekorras, ent aja broneerimine on võimalik, et tagada kiire vastuvõtt.

Terviseamet tegi kiirkliinikutele tegevuslubade väljastamise eel põhjaliku analüüsi. "See on igati arusaadav, kui tegemist uue lähenemisega," selgitas Lambot ning kiitis ametit konstruktiivse suhtumise eest.

Kiirkliiniku vastuvõtud on tasulised, näiteks on õdede vastuvõtu tavahind 25 eurot, millele lisanduvad vajadusel tasud analüüside või muude lisateenuste eest. Lisainfot  uudsete kiirkliinikute teenuste kohta leiab aadressilt www.kiirkliinik.ee.

Confido Healthcare Groupi kuuluvad pere-, üld- ja eriarstiabi pakkuv Confido Meditsiinikeskus, Confido Vaimse Tervise Keskus, Confido Sõltuvusravikeskus, töötervishoiule keskenduv Confido Töötervishoid, radioloogiateenuseid osutav Confido Radioloogiakeskus ja laserravikeskus Vitaclinika. Lisaks kuulub gruppi OÜ Arstlik Perenõuandla, mis haldab populaarset perearsti nõuandetelefoni 1220.