Ago Anderson elab sellise moto järgi: „Kui probleemil on lahendus, siis ei maksa muretseda, kui lahendust ei ole, siis ei maksa üldse muretseda!“Foto: Rauno Volmar / Ekspress Meedia
Meeled
6. jaanuar 2020, 14:36

Ago Andersoni mõnusa elu retsept: „Kuulutasin muretsemisele sõja umbes 15 aastat tagasi.“ (12)

Kuidas olla õnnelikum? Armastatud näitleja Ago Anderson teab! "Üks asi on küll, mida ma iga päev meeles hoian. Kuulutasin muretsemisele sõja umbes 15 aastat tagasi ja olen seda võitlust jõudumööda pidanud," räägib ta ajakirjas Naerata!.

Näitleja on mureta elu praktiseerinud ja tunnistab, et see toimib. "Jube mõnus on, kui ei muretse. Aga kui sa enam üldse ei muretse, siis on naljakas, et see hakkab teistele muret valmistama," räägib ta intervjuus.

"Liigne muretsemine pärsib igasugust tegemist ja olemist. Minu arvates tuleb hakata parem tegutsema – no mida siin muretseda! Kui on kehvasti, siis proovi midagi teha. Vaata, kas asi laabub, ja kui ei laabu, siis ei ole ka midagi teha.

Ma kunagi kirjutasin oma koju seinale sellise lause: „Kui probleemil on lahendus, siis ei maksa muretseda, kui lahendust ei ole, siis ei maksa üldse muretseda!“

Olen püüdnud elada nii selle moto järgi, et mure minu elust kaoks, ja loodan, et selle asemel tuleb rõõmu rohkem.

Ago Andersoni arvates teeb elu lihtsamaks veel see, kui sa ei sea endale liiga kõrgeid eesmärke. "Loomulikult tuleb mingi eesmärk seada, muidu ei ole võimalik üldse elada, aga pead endale aru andma, kus see piir parasjagu paikneb. Seda vähem pettud, kui sa ei sea nii kõrgeid eesmärke. Tuleb vooluga kaasas käia ja nautida seda, mis sulle on antud. Annad alati endast parima, mitte ei raba end vigaseks millegi nimel, mis pole tegelikult sinu tõmblemist väärt.

Kui tekib tunne, et sa ei taha ega viitsi endast kõike anda, ei vääri see eesmärk järelikult ka selle saavutamist."