Leetrite vastu vakstineeritakse MMR liitvaktsiiniga.Foto: Vida Press
Uudised
7. jaanuar 2020, 11:04

VANEMAD ON VASTU: Eestis on 10 000 last leetrite vastu vaktsineerimata (16)

Eestis on 10 000 kuni 14-aastast last vanemate vastuseisu tõttu leetrite vastu vaktsineerimata, kuid vaktsiinist keeldumine näitab siiski vähenemise märke, rääkis terviseameti spetsialist Irina Filippova „Vikerhommikus“.

 "Eestis on päris palju lapsi, kes on vaktsineerimata just seepärast, et nende vanemad keeldusid laste vaktsineerimisest,“ vahendas terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna peaspetsialisti Irina Filippova hinnangut ERRi uudisteportaal. Õnneks ei ela vaktsineerimata lapsed ühel territooriumil, vaid üle Eesti laiali, lisas ta.

"Aga ikkagi - 10 000 last pluss veel need lapsed, keda ei tohi veel vaktsineerida ehk alla aastased lapsed, rasedad ja immuunpuudulikkusega inimesed," rääkis Filippova.

Samas peab ta Eesti olukorda siiski üsna heaks. "Arvestades, et Euroopas registreeriti eelmisel aastas 124 000 leetrite haigusjuhtu ja vähemalt 75 surmajuhtu, siis on Eesti olukord, kus mullu registreeriti 27 leetrijuhtumit, teiste riikidega võrreldes isegi hea," rääkis Filippova.

Artikli täistekst ERRi uudisteportaalis.