Mitte lihtsalt prügikast, vaid tervisemüksuga prügikast!Foto: Madis Veskimägi
Uudised
13. jaanuar 2020, 19:00

TERVISEEDENDUS TÕSTAMAA MOODI: vaata vaimukat prügikasti, mille meisterdas perearst! (3)

Sõnakas ja tegus Tõstamaa perearst Madis Veskimägi üllatab ikka raamist väljas lahendustega. Nüüd on ta ühendanud praktilise vajaduse tervisliku sõnumiga ehk meisterdanud prügikasti, kus on üleskutse loobuda suitsetamisest.

Madis Veskimägi jagab oma Facebooki-lehel rõõmu valdkonnast, mida ta nimetab tervisemeisterdamiseks. "Suve lõpupoole sain valmis paar pinki, nüüd aga leidsin aega ja sain valmis prügikasti. Tehniliselt veidi keerukam, mõtlesin välja sellise lahenduse, nagu piltidel paistab. Minu meelest on avaliku pargi prügikasti tühjendamine üsna jälk toiming. Minu lahendus teeb tühjendamise meeldivamaks. Tuleb võtta suur prügikott, see sättida prügikastile ja keerata see ümber pöördtelje."

Aga see pole veel kõik, sest perearst on varustanud pügikastil sildiga, kus ta pakub  nõu ja abi, kuidas suistetamisest lahti saada. "Tulevane mittesuitsetaja!!! Palun kustuta oma viimane suitsukoni vastu metalli! Parim, mida saad oma tervise heaks ise teha, on loobuda suitsetamisest. Sinu kindel tahe, meedikute soovitused ja ravimid ning loobumine õnnestub!"

Perearst nimetab seda lühisekkumiseks. "Verbaalne müks, patsiendi otsuse sünd ja mõistlik tegevus, meedikute nõuanded ja motiveerimine, vajadusel ravimid."