Praegu levib ka väga palju teisi viirusi, nii et iga köhatuse taga pole mõtet kohe koroonaviirust kahtlustada. Foto: Vida Press
Uudised
30. jaanuar 2020, 14:46

JUBA 170 SURNUT! Kas Eestis on põhjust koroonaviiruse paanikaks? (4)

Ehkki maailmas on kinnitatud juba uue koroonaviiruse 7824 haigusjuhtumit ja 170 inimest on surnud, hindab terviseamet Eestisse nakkuse sissetoomise riski endiselt madalaks. Eestis pole põhjust paanikaks, kuid Hiinasse reisimine pole praegu väga hea mõte.

Ehkki maailmas on kinnitatud juba uue koroonaviiruse 7824 haigusjuhtumit ja 170 inimest on surnud, hindab terviseamet Eestisse nakkuse sissetoomise riski endiselt madalaks. Eestis paanikaks põhjust ei ole, kuid Hiinasse reisimine pole praegu väga hea mõte.

Samas tõdes terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna nõunik Irina Dontšenko pressikohtumisel, et andmed muutuvad iga päevaga. Ja viirus on nii uus, et teadmised selle kohta on piiratud. „Jälgime olukorda ja vastavalt sellele paneme paika käitumisjuhised,“ märkis nõunik.

„Kui vaadata viiruse pilti, siis näeb see täitsa nunnu välja,“ rääkis Dontšenko. Ometi võib selline nunnu tegelane teha palju pahandust. „Nii see on – piltidel on viirused ja bakterid enamasti väga kenad, aga mõju, mida nad avaldavad, väga hea ei ole.“

Edasi lugemiseks: