Uudised

INIMESED VALETAVAD END HAIGEKS: perearstid tahavad haiguslehtede andmise ümber korraldada (94)

LISA KOMMENTAAR

Arst või asi10. veebruar 2020, 19:17
Hambad irevil, muudkui korraldab. Inimesed ongi ennast haigeks rabanud ja käivadki stressis ja vaevustega tööl, sest muidu ei ole raha, mille eest mingitki rämpstoitu osta jõuaks pärast laenu tasumist ja Eesti Energia nuumamist! Tavaline eestlane, kes saab kordades vähem palka, kui jollerdis sellesama haigeks valetanu maksudest, ongi üdini haige. Jah, mõnikord ta joob meeleheitest ja ei jõua tööle, aga see on jollerdis arust põlastusväärne. Olen enda perearstile nuttes kurtnud, et enam ei jaksa, olen ennast oimetuks rabanud ja olen saanud töövõimetuslehe, et kosuda ja jollerdisi ülal pidada.
ELUS INIMENE7. veebruar 2020, 17:22
http://clc-eesti.ee/ Eestimaa Elusate Inimeste kogukond on loodud selleks, et pakkuda seaduslikku õiguskaitset Eestimaa elusatele inimestele, meestele ja naistele. Me oleme pannud oma sünni kirja maailma kõrgeima kohtuorgani The Common Law Courti andmeregistrisse - mis tähendab avalikult teatamist, et me oleme elusad inimesed ning kuulume elusate inimeste rahvusvahelise kohtu The Common Law Courti jurisdiktsiooni alla. Sellise staatusega inimese sundimine statuutsüsteemi (sh Eesti vabariigi seaduste) alla on kriminaalne sund ning kuritegu inimeste vastu
kroonik6. veebruar 2020, 10:47
siin peitub üks oht, mis siis, kui tööandja ei tule kokkuleppele? ja inimene on tõesti haigestunud ning sunnitakse seetõttu tööle tulema. igasugust kiusuajamist võib ette tulla mõlemalt poolt.
Hüään4. veebruar 2020, 07:13
Patsient teeskles nii hästi haigust , et surigi sellesse .
star4. veebruar 2020, 05:48
Miks siis perearste üldse vaja on las inimessed töötavad ennast sandiks ja surnuks,see arstitädi arvab et kui inimene võtab haiguslehe siis on pidupand ,on olemas sellised haigused nagu gripid igasuguseid viiruseid,tööinimesed on ka maksumaksjad.
imelik väide3. veebruar 2020, 21:32
„Kui praegune süsteem jätkub, siis tööandja võib küll märgata inimese vääritut käitumist, kuid perearst annab sellele töövõimetuslehega sisuliselt legitiimsuse ja tööandja käed on seotud isegi siis, kui tal on olemas tõendid, et inimene tegelikult ei olnud haige,” ???? Et tööandja märkab ja t e a b tõendite põhjal, et inimene pole haige, aga doktor Joller und Ko ei märka ega tea ja jagab töövõimetuslehti??? Telefoni teel? Meili teel? Haiget nägemata?
mall3. veebruar 2020, 21:20
minu meelest on praeguse süsteemi ajal haige olla ainult rikaste luksus või siis omada hästiteenivat kaasat,haiguslehel olemine paneb ikka rahakotile suure põntsu,enamik inimesi käivadki sent surmaga võlgu tööl,huvitav kohe,mis tegelased need pr.jolleri nimistusse on sattunud!? Järgmistel valimistel hääletan mina igatahes selle erakonna poolt,kes selle perearstinduse ja haiguslehtedega HAIGE süsteemi käsile võtab
Madis3. veebruar 2020, 19:44
Karmen(loomatohtri paberitega)!
Maanaine3. veebruar 2020, 18:50
Häbi ja veelkord häbi sellele prowale.et susi teda võtaks ja siis süüdistame teda stimuleerimises.
milleks3. veebruar 2020, 17:38
üldse arsti juurde minna, piisab kui härdalt jumalat palud ja oledki terve, jumal teeb ju inimestega imet, pimedad saavad nägijateks ja sandid hakkavad käima j aka sinu rahale leitakse rakendus
ss3. veebruar 2020, 17:30
Mõni arst tuleb ikka teiste hirmuks teise ilma saata, ega enne arstide suhtumine inimeste kannatustesse ei muutu.
kirst3. veebruar 2020, 17:28
Ja sellist juttu ajab arst? Nii rumalat juttu oleks ehk sanitarilt oodanud, aga mitte arstilt. See näitab vägagi hästi kui palju Eestis inimeste tervisest hoolitakse. Kui selline seadus vastu võetakse, siis tähendab see seda, et inimene kas vallandatakse tööandja poolt kuna ta julges haigena ilma haigusleheta koju jääda või siis inimene sureb oma töökohal. Perearsti süsteemile tuleb kiire lõpp teha, see on liiga inimvaenulik.
siiber on3. veebruar 2020, 17:28
ausalt sellest mutist on siiber. eriti nagla. kui üks perearst mainis, et sõidate rahva raha eest kallite autodega visati ta tsunftist välja. see perearstide pearaha süsteem tuleb ära muuta. inimene võib olla surmale sent võlgu, aga iseteadjast perearstike teda uurungutele ei suuna, sest see tähendab vähem raha
Valve3. veebruar 2020, 17:19
Vaat see näitab, et arstid ei tea või ei taha teada. Inimesed käivad haigelt nii kaua tööl kuni saavad tüsistused. Mul just tütre sõbranna istus tüsistuse tagajärjel kolm kuud kopsupõletikuga haiguslehel. Ning selliseid näiteid on sadu. Nii hoolimatud arste kui tänapäeval Eestis on, annab ikka otsida
Ja3. veebruar 2020, 16:41
Mis siis,et valetavad-Karmen see ei ole Teie mure-palka maksab firma,mitte Teie(pugeja).-tola.
simulant tänu arstide kättesaadavuse puudumisele3. veebruar 2020, 16:41
mina jäin 39 palavikku dets. teisel nädalal. helistasin 13.dets oma perearstikeskuse registratuuri, anti aeg arsti vastuvõtule... 30.dets hommikuks. Mingist haiguslehest juttu polnud, käisin kõrge palavikuga tööl terve nädala (edasi muutus temperatuur 35 lähedaseks), ma ei tea, mitu kolleegi ja õpilast ma sellesse viirusesse nakatasin, aga kui lõpuks arsti vastuvõtule pääsesin, siis selleks ajaks olin ma arsti väitel juba täiesti terve,
Mnjaa ...3. veebruar 2020, 16:31
... Joller on just õige inimene rääkima sellest kuidas ühte arsti saab petta.
Allan7. veebruar 2020, 19:06
Jaa-jaa, ta ise kasutas petuskeemi beebide ravotoiduga, kahju hakigekassale tühine 100 tuhhi.
Viiv3. veebruar 2020, 16:30
Huvitav, kas ta tahab poliitikasse siirduda, et kohe nii tihti pildil? Ettepanekuid teeb selliseid, et ainult imesta!
Oh Joller küll!3. veebruar 2020, 16:29
Täiesti jabur. Inimene lihtsalt helistab ja saab haiguslehe, ilma et keegi veenduks, kas päriselt ka haige on. Ja mina, loll tööandja, maksan. Ehk, keegi kuskil oma suva järgi tühjendab minu rahakotti. Ja mitte ühtegi võimalust pole mul enda kaitseks midagi teha, kui näen et facebookis on nn.haige töötaja rajud peopildid. ..ja mina olen see, kelle raha eest need viinad sinna lauale nn.haigusraha eest osteti. Kui tehakse reegleid ja seadusi, peaks olema ka instants kes asja kontrollib, kuhu tööandja saab vastulause esitada. Riik maksab samuti miljoneid peoharrastajatele nn.haigusrahasid.
ats3. veebruar 2020, 17:36
hei tööandja,kas pole kuulnud,et pohmell on ka haigus nagu ajuvähkki
Ohhile5. veebruar 2020, 19:49
ja sina lo.ll tööandja oled juba 7 nahka tööliselt koorinud ja ta ei joo sinu rahakotist viina, kui ta seda teekski, vaid pigem jood sina tema tehtud or.jatöö raha eest viina ja käid reisidel.
Kodanik3. veebruar 2020, 16:28
Kui tahate haiguslehtede andmise ümber korraldada, ehk oma tööd vähendada, siis vähenegu ka teiele antavad rahad! Punkt!
perearstid 3. veebruar 2020, 16:28
on enamus diletandid nende raha võiks suunata spetsialistidele olex asjast rohkem tolku
Pensionär3. veebruar 2020, 16:26
Mulle ei meeldi selle inimesi kirjutised. Küll on ta hädas, et teeb palju tööd ja nüüd kohe nii tark, et teab millal on inimesel pohmell ja millal tõsine haigus. Käigu koduvisiidil ja siis alles võtku sõna! Ausaid inimesi on vähemalt 99 protsenti!
jah3. veebruar 2020, 16:25
perearstide levinud arusaam, et patsiendid on nende teenistuses, aga mitte vastupidi, kus on arstide ametivanne
Nii se on 3. veebruar 2020, 15:44
Inimene võtab töövõimetuslehe, ja juba samal õhtul võib postitada oma FB kontole rajud peopildid, et siis taas mõned päevad puhata.
Rax4. veebruar 2020, 07:01
Neid tuleks karistada,aga mitte päriselt haigeid.Norm inimene kaotab haiguslehega siiski üpris palju.
T3. veebruar 2020, 15:33
Siis vajaks muutmist ka väikelaste emade, kes lastega haiguslehele jäävad, 100% tasustamine esimesest päevast. Ka nende seas on neid, kes seda võimalust kurjasti ära kasutavad. Ei maksa teha üldistusi ja korralikud inimesed ei pea sullerite pärast kannatama.
näitleja joller3. veebruar 2020, 17:15
kaotame koik arstipunktid siis ei saa pettust teha
Raili5. veebruar 2020, 21:38
Esiteks saavad lapsevanemad haiguslehe eest raha 80%, esimesest päevast. Süsteem peaks tõesti ümber tehtama, sest sain dets esimest korda olla lapsega haiguslehel ja ei saanud 1/3 palgast. Läksin tööle 2018 juuli. Lapsed olid siis veel 1.2 aastased. Oma esimese haiguslehe võtsin Detsember 2019. Olin töötanud pm 1a ja 6 kuud. Aga haiguslehe raha sain ikka miinimumpalga järgi. Emadel kes peale lhp tööle lähevad pole mingit eelist teiste töötajate ees, pigem kaotavad siinkohal lapsevanemad kui pere väiksemad haigestuvad ja vaja koju jääda.
igale oma,ka koristaja on inimee 3. veebruar 2020, 15:23
tuleb minna EMO ukse taha kui perearst ei suuda hinnata olukorda ja nii need päevad lähevad,kus iga üks tegeleb millegagi
Inimesed mitte ei valeta end haigeks3. veebruar 2020, 15:12
vaid ON haiged ja käivad enamus haigena tööl, sest tööandjad enamasti haiguspäevade eest ei maksa ja niigi väikesed palgad sulavad hoopis kokku. Niiet artidel pole kurta mitte selle üle, et inimesed valetavad end haigeks - selline jutt on alatu! Kes arsti juurde juba lähevad, ON haiged, naljapärast ei minda.
*3. veebruar 2020, 15:43
Minu perearst annab haiguslehe telefoni teel hetkega. Aga mina tahaks hoopis ravi saada. Ja nüüd ma polegi tema juures aastaid käinud. Hetkel vindun mingi tõvega kolmandat nädalt tööl nagu ka 50% kolleege.
tegelikult.3. veebruar 2020, 17:09
m ingit telfoni nad vastu enam ei võtta, lähed lihtsalt võttad koha sisse elavas järikorras.Isegi ravimeid ei sa käte heal juhul järgmine päev vastavad teatele, kui keegi suvatseb seal postkastis tuhnida.
3. veebruar 2020, 14:43
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Joller3. veebruar 2020, 16:20
polegi arst ta on arvamusliider.
rmp3. veebruar 2020, 14:32
Vale väide doktori poolt! Mitte ei taha arstil käia, lähen ainult siis, kui retsepti vaja ja viimane häda käes. Rerearsti aega peab nädal ootama ja kui vaja erialaarstile saatekirja, siis sellega peab veel 3 kuud vähemalt ootama. See ei ole normaalne! Ma pöördun ainult vajadusel, hiljem suudan oma jõududega ise hakkama saama. Miks ei saa inimene arstile just siis, kui on haiguse kõige raskem moment? Palun, doktor, vastake!
.3. veebruar 2020, 15:04
Kas jutt käis siin kellestki isiklikult? Et kui teie nii ei tee, siis mitte keegi ei tee? Seda, mis teisse ei puutu, pole olemas?
Ei Ole3. veebruar 2020, 17:26
Joller mingi "doktor" vaid nn. isehakanud arvamusliider kel pole mitte mingit õiguslikku alust otsustada kõikide üle ! TÜHI KOHT ja JAMA JUTT SEL jOLLERIL ! ENAMUS INIMESI KÄIB HAIGENA TÖÖL KASVÕI NÕRKEMISENI ja siis tuleb keegi siin jollerdama-ei tea ta halligi rahva tervisehädadest !
Õilme3. veebruar 2020, 14:20
Uskumatu arvamus. Kas doktor pole tegeliku eluga kursis. Või otsib tähelepanu. Tegelikkuses käivad inimesed haigena tööl, sest haiguslehel olles kaotatakse sissetulekus.
poltmutter3. veebruar 2020, 15:24
selleks ei saa k a 4. päevaga tööd teha ära
agaa3. veebruar 2020, 14:13
Selliseid on meil ka, kes tahavad saada puuet või olla haiged, teha mustalt tööd ja saada toetusi.
erinevus rikastab3. veebruar 2020, 15:27
elu ongi mitmekihiline ning kirss tordil on ka selleks,et oleks kulmi natsioon(loe kokku)
töönädal nelja päevaga3. veebruar 2020, 14:02
inimesed ongi meil haigemad,kui kogu liidus üldiselt,töö ja õhkkond riigis tapab aeglaselt
Jüri3. veebruar 2020, 13:57
Lihtsalt oma kogemustest - nõuka aegne polikliinikusüsteem oli tavahaiguste (~95%) jaoks palju etem süsteem. Tuli enne kella kaheksat polikliinikusse helistada ja 3-4 tunni pärast oli arst koduvisiidil. Haige ei levitanud ega süvendanud oma haigust ja simulandid olid ka ühtlasi selgeks tehtud. Perearsti süsteem oli mingi tagasi kiviaega minek - paarsada aastat tagasi vähemalt.
AKI3. veebruar 2020, 13:55
Minu perearst ei arva seda küll kunagi, et ma peaks talle valetama. Ei maksa kohe hakata süüdistusi loopima. Ja kui on kahtlus, ju siis oskab hea perearst ka midagi eelneva "haiguskäitumise" järgi arvata, kellele on h.lehte vaja tõepoolest ja kes seda vajab pohmelli ravimiseks.
raudmees3. veebruar 2020, 13:54
Kas Õhtulehel enam muud kirjutada pole kui jollerdamist Perearstile on ooteaeg kümme päeva Inimesed käivad haigena tõõl sest perearstindus kõrbeb Varsti ei viitsi perearst enam patsiendile otsagi vaadata Kogenud arstid juba pensionieas Kes küll selle süsteemi välja mõtles
Ants Tutt3. veebruar 2020, 14:28
Näitleja Joller on omas sõidivees.
Ants3. veebruar 2020, 14:29
patsient3. veebruar 2020, 13:52
Kogu häda on süsteemis! Perearstid sunniti ettevõtjateks hakkama ja nii nad tegelevadki äri ja majandusega, mitte haigete ravimisega. Ja nüüd tahetakse proviisorid samasse ämbrisse sundida!
inimene3. veebruar 2020, 13:50
Arstid peaksid käima h raskelt haigete juures kodus ja hindama hage luorda, haige ei pea minema polikliinikusse või perearsti keskusesse kui on kõrge palavik ja väga halb olla, jalgelgi raske seista. kas arstid tõestis eda enam ei tea, et raske haige peab olema pikali ja rahus. Aitab sellest kammajaast, tuleb hakata haigeid külastama. Kui inimene haigestub reede õhtul, laupäeval, pühapeval, siis leidke võimalused arsti kättesaamiseks, kiirabi ei tee perearsti tööd.
arstil on suva3. veebruar 2020, 15:45
Mind paluti raskes gripis 40 palavikuga, et tule võta saateleht, siis mine tee kopsupilt, siis vaatame kas tuled uuesti ja teeme vereproovi. Ma ei suutnud siis sammugi astuda ja olin väga nakkav, autoga ka ei sõida, kuidas ma selle tee oleks läbinud.
Ei lase kommentaare ...3. veebruar 2020, 20:41
... lõpuni kirjutada? Jätk eelmiseke kommentaarile: Noh imekombel kumisesin polikliinikusse ja seal sain teise obaduse osaliseks kui ma arsti vastas istusin ja ta suurte silmadega mind jõlitas ja üli imestunult küsis, et miks ma sellises olukorras polikliinikusse tulin. Mis edasi sai ma enam ei mäleta aga ellu jäin. Meie perearstid on ühed müstilised olevused kusagilt ma ei teagi kust. Kunagi pidid arstid mingisuguse vande andma aga enam nad seda vist ei tee?
ei usu3. veebruar 2020, 13:48
palun konkreetne näide.
patsient3. veebruar 2020, 13:46
miks töötab perearst vaid 4 tundi päevas? Miks selline seadus? Ja miks ei tööta nad nädalalõppudel, saaks kallilt kiirabiteenuselt säästa. Asi tuleb ümber vaadata.
Jah3. veebruar 2020, 14:56
Perearst elagugi polikliinikus, kui kellelgi vaja, kohe käepärast võtta.
3. veebruar 2020, 15:20
ülejäänud aja on ta tasulisel vastuvõtul
matti3. veebruar 2020, 13:43
alles laskis madis veskimäe lahti, nüüd hakkab haigusi ümber korraldama, mida veel see joller teha kavatseb...
,,3. veebruar 2020, 13:40
no kas hakkame siis allkirju korjama ,et saaks selle rumala süüdistuse ja veel tõestamata esitada kahjunõudeks kohtusse,kaua käib see solvamine, teiseks on meditsiin ise ammu juba tagurpidi käigus, kus erialast abi ei saa siis kui tarvis vaid kuid ja vaata et isegi pool aastat oodates.LASTEAED.
Seenemutt3. veebruar 2020, 13:27
Solvav on, kui selline süüdistav hoiak perearsti poolt, et inimesed valetavad ennast haigeks! Tulge siis iga haige juurde koju, kui ei usalda inimest! Ülbus kuubis! Ise ma pole 25a. perearsti teenust kasutanud aga solvav on ikka!
Noo3. veebruar 2020, 13:31
Jõuad sa tõesti iga asja peale solvuda, mida maailmas leidub ja keegi kuskil mainib. Mina olen küll kuulnud tööandjaid rääkimas, kuidas nädalavahetusel napsutanud inimesed esmaspäeva hommikul perearstile helistavad ja haiguslehe avavad. Kas ma nüüd solvasin sind hingepõhjani?
Noole3. veebruar 2020, 13:39
Ja ilmselgelt nädalavahetusel niipalju napsitanud inimene ei olegi töövõimeline. See on juba tööandja valikute küsimus, et ta endale paremad töötajad leiaks. Samas on arusaamatu, miks sellisel puhul haiguslehte vaja on, esimest päeva nagunii ei tasustata ju! Pigem on probleem vastupidi: inimesed käivad haigena tööl ja nakatavad teisi, sest kardavad rahas kaotada!
to Noole3. veebruar 2020, 13:46
Kui inimene ei suuda vastutustundlikult käituda, siis võtku ka sellisest käitumisest tulenevad tagajärjed vastu. Sinu meelest arstid süüdi, kui alkohoolikule TVL ei taha anda ja tööandja, et sellise inimese tööle võttis. Tööandja peaks selgeltnägija olema?
imelik jah3. veebruar 2020, 13:48
staarperearst pole üldse reaalse eluga kursis
3. veebruar 2020, 13:22
Arusaamatu, miks haiguslehte ei saa tagantjärgi või telefoni teel enamike perearstide juures avada (seesama "Eesti parim perearst" k.a). Minu perearst nt avab haiguslehe ka telefonis ja saan rahulikult paar päeva kodus olla ja vaadata, kas ma sain kohe terveks, kas mul oli reaalselt üldse seda haiguslehte vaja, kas mul on vaja ikkagi minna ka arsti juurde vastuvõtule. Väga normaalne süsteem, aga jah, õnneks mul on ka normaalne perearst, mitte see, kes meedias esinemas käib.
juhan3. veebruar 2020, 13:20
Nõuka ajal käis arst kodus, kui haige olid
3. veebruar 2020, 13:48
Vahel saadeti ka mõni vallatum medõde, olid ajad!
3. veebruar 2020, 13:19
Normalsed tööandjad annavad töötajatele niikuinii tasustatud tervisepäevad, mida saab soovi korral kasutada. Kahjuks enamu firmasid seda ei tee ja noh, lugedes eilseid delfi kommentaare sellele artiklile, siis ilmselgelt ei saagi teha, sest inimesed mõtlevad ainult, kuidas tüssata saaks.
3. veebruar 2020, 13:19
Imelik, kui enam haiguslehte ka ei saa, miks perearsti üldse vaja on. Retseptid tehakse ju kõik telefonitsi- loomulikult pead selleks enne ise endale diagnoosi panema.
Joppen puhh3. veebruar 2020, 13:18
Naisel, enne seksi hakkab tavaliselt pea valutama....
No3. veebruar 2020, 13:32
Heast seksist küll ükski naine ära ei ütle.
3. veebruar 2020, 13:37
Seda väikest asja saab ravida nii, nagu vanasti televiisoreid parandati
maksumaksja3. veebruar 2020, 13:00
Kui see funktsioon perearstilt ära võtta, kas siis Haigekassa vähendab ka nende rahastust? Vähem tööd - väiksem hind teenusel. Oleks ju õiglane. Muidu jääb mulje, et sama raha eest saame vähem teenust ja see ei oleks ju ometi õige kauplemine.
Juba ammu oLi Soome tööelus3. veebruar 2020, 12:54
Nädal ilma arsti lehte, piisas kui pomoLe teatasid
miks3. veebruar 2020, 12:50
miks,isegi kui inimene on pohmellis on ta ikkagi haige,töövõimetu!
Efraim Pikksukk3. veebruar 2020, 12:48
Jälle see Joller tirriteerib- aga ise pani oma rumalusest hulga haigekassa raha huugama. Usu siis veel sellise loba.
Väidetavalt3. veebruar 2020, 13:34
rumalusest.Kuidagi pidi ennast välja vabandama.Kuidas nii rumal saab siis siin muutusi korraldada!!
Pole pointi3. veebruar 2020, 12:32
Haiguslehte pole ju pointi võtta, sest esimese kolme päeva eest nagunii mingit pappi ei saa. Eesti mure on see, et ka gripis inimesed roomavad tööle, sest pole lihtsalt raha haigena koju jääda. Kogu Reformierakonna poolt ülesehitatud haiguspäevade hüvitamise süsteem on kurjast. Kui nüüd uus viirus jõuab Eestisse, siis eestlane ronib ikka tööle ja nakatab kõiki teisi ka.
Mimm3. veebruar 2020, 13:17
Kogu see inimvaenulik perearstisüsteem tuleks päevapealt kaotada ning raha suunata päris arstiabile ehk siis eriarstidele ja haigushüvitisteks. Isegi paljukirutud Venemaal makstakse haigushüvitist alates 1. päevast 100% palgast, seega meil on, mille poole püüelda. Muidugi juhtub seda, et iga nohuga võetakse haigusleht, aga nii ongi õigem, sest siis ei nakata teisi.
Oh3. veebruar 2020, 13:34
Aga miks praegune 'maailma parim'valitsus uut süsteemi pole plaaninud vastu võtta? Kiruvad reformi aga midagi muutnud ei ole peale viina hinna.
Mis uudis?3. veebruar 2020, 12:30
Paljudes riikides saab töötaja vaba päeva kui tal seda vaja on. Miks kohe haige?
Kas Joooler3. veebruar 2020, 12:29
No...3. veebruar 2020, 12:39
... ise ta arvab vist nii, kuigi eks ta ole rohkem selline isehakanud esineja, kes kõikjal pildil soovib olla ja igal teemal sõna võtta... Meedikute hulgas ei arvestata tema jollerdamisega
ta on3. veebruar 2020, 12:58
Karistamatu3. veebruar 2020, 13:35
sest sõbranna on kindlus
3. veebruar 2020, 13:44
Ta on ainuke arst Eestis, kes kirjutas välja 50 tonni eest alusetuid soodusretsepte, aga kahju hüvitama ei pea.
INIMESED3. veebruar 2020, 12:28
Eestis käivad enamasti haigena tööl sest väike külmetus läheb nädalaga üle aga esimestel päevadel ju haigusraha ei saa.Ongi õnnemäng kas terveks või siis tüsistus.
roy3. veebruar 2020, 12:28
see ei toimi, tööandjad ei ole yhesugused ja tööd ka mitte ja koik ei peta ja arstid ss tehku paremini tööd, tööandjad valigu paremini töötajaid
Kas Joller3. veebruar 2020, 12:26
on ainuke arst Eestis või on teised sobimatult vähe susserdanud
Kokkuleppel tööandjaga?3. veebruar 2020, 12:18
Tööandja sunnib isegi haiguslehel olles tööle tulema, ületunde ja puhkepäevadel töötama jne.
Kogemus3. veebruar 2020, 16:24
Minu ülemus nõudis, et raviksin vähki suhkruveega ja operatsioonile ei läheks. Tema tahtis, et ravimise asemel oleksin tööl. Kui valisin ravi, siis nõudis , et kirjutaksin lahkumisavalduse. Jäin töövõimetuslehele ja järgmine päev vallandati mind. See juhtus Tartus, Siili tn alguses asuvas betooni tootvs ettevõttes.
Ann3. veebruar 2020, 12:09
Noor inimene helistab, et tal algasid päevad ja võtab vaba päeva. Ütlesin, et tuleb arsti juurde minna ja nii ta saigi haiguslehe kolmeks kuuks.
3. veebruar 2020, 12:21
Kui sa ei tea, mis probleem tegelikult oli, ole kuss. Kolmeks kuuks nii lihtsalt haiguslehte ei saa.