Foto: Tiina Kõrtsini
Uudised
26. veebruar 2020, 15:28

Terviseamet seletab: miks kuulutati riskiriikideks vaid Hiina ja Itaalia? Kas Eesti on valmis viirusega toime tulema? (18)

Terviseamet saatis teisipäeval välja teate, milles palub kõigil Hiinasse ja Itaaliasse reisinutel naastes kaks nädalat kodus veeta. Just nii pikk on Wuhanist alguse saanud koroonaviiruse peiteaeg. Amet selgitab, miks just nendele kahele riigi osas eritingimus seati ja milline on valmisolek Eestis.

Miks kuulutati riskantseteks riikideka vaid Hiina ja Itaalia? Terviseameti meedianõunik Eike Kingsepp selgitas, et riskipiirkonna määramisel võetakse arvesse mitmeid tegureid. „Hiinast saabunud reisijatele on soovitus jälgida tervist kaks nädalat kehtinud juba puhangu algusest,“ märkis Kingsepp ja lisas, et sama soovitus on ka meie naaberriigis Soomes. „Itaalia lisati, kuna piirkonnaga on otselennud ja tegemist on eestlaste hulgas populaarse reisisihtkohaga,“ selgitas ta ja lisas, et Hiina läheduses olevaid riike, nagu Lõuna-Korea, ei ole riskipiirkonnaks nimetatud, kuna seal on viirus kohalikul tasandil kontrolli alla saadud.

Edasi lugemiseks: