Pärnu haigla Foto: Teet Malsroos
Uudised
26. veebruar 2020, 18:21

VALEHÄIRE! Pärnu haiglas karantiini pandud patsiendil polnud koroonaviirust (131)

Hiljuti koroonaviiruse nakkuskoldest, Põhja-Itaaliast, Eestisse tulnud inimene viibis Pärnu haiglas karantiinis, sest ta kahtlustas iseendal koroonaviirust. 

Terviseamet teatas kolmapäeva õhtul aga, et patsiendile tehtud test osutus negatiivseks ning koroonaviirust ei tuvastatud.

Algne info

„Inimene on tulnud sellest piirkonnast, Põhja-Itaaliast, reisi jooksul haigestunud, endal [koroonaviirust] kahtlustanud ning pöördunud Pärnu haiglasse. Pärnu haigla on võtnud temalt proovid ja saatnud need testimiseks,“ andis olukorrast ülevaate haigla kõneisik Kätlin Muru.

Haiglatöötaja sõnul loodetakse testitulemusi saada kõige varasemalt täna õhtul. „Inimene on paigutatud isolaatorpalatisse nagu terviseameti eeskirjad ette näevad. Niikaua ta seal on, kuniks saab selgeks, millega tegu on,“ selgitas Muru.

Ta lisas: „Terviseamet on saatnud kõigile haiglatele nõuded viirusekahtluse korral tegutsemise kohta ja otse loomulikult Pärnu haiglas kõiki neid nõudeid jälgitakse. Me oleme teadlikult koroonaviirusest, käsitleme kõiki patsiente, kel on koroonaviiruse kahtlustus, vastavalt eeskirjadele. Nii ka selle juhtumi puhul.“

Delfi väitel on samast reisiseltskonnast veel üks inimene pöördunud haiglasse.

Terviseamet soovitab Hiinat ja Põhja-Itaalia regiooni külastanud inimestel tervist 14 päeva jooksul jälgida ja püsida kodus, koroonaviiruse sümptomite avaldumisel kutsuda endale kiirabi. 

Haigussümptomid on gripilaadsed: palavik, köha, hingamisraskused, inimest võib kimbutada ka väsimus ning pea- ja kurguvalu. Erilist tähelepanu tuleb neile sümptomitele pöörata siis, kui eelnevalt (14 päeva jooksul) on haigestunu reisinud Hiinas või olnud vahetus kokkupuutes eelnevalt kinnitatud haigusjuhuga.