Lühiraja kiiruisutamise MM langes koroonaviiruse ohvriks.Foto: SIPA/SCANPIX
Talisport
27. veebruar 2020, 10:12

Järjekordne suurvõistlus langes koroonaviiruse ohvriks (3)

Rahvusvaheline uisuliit (ISU) teatas, et 13.–15. märtsini Lõuna-Korea pealinnas Soulis toimuma pidanud lühiraja kiiruisutamise MM jääb koroonaviiruse tõttu ära.

"Korea uisuliit informeeris ISU, et Souli linnavõimud käskisid jäähalli sulgeda ja MMi ära jätta," vahendab ISU teadet portaal Inside the Games.

ISU lisas, et MMi edasi lükkamine või toimumiskoha muutmine pole võimalik mitmel põhjusel. Peamiselt on küsimus selles, et keegi ei tea, kuidas koroonaviiruse levik lähinädalatel areneb. Lisaks oleks see logistiline peavalu nii korraldajatele kui ka osalevatele koondistele.

Teisipäeval tuli teade, et Lõuna-Koreas Busanis toimuma pidanud lauatennise võistkondlik MM on koroonaviiruse tõttu edasi lükatud.

Lõuna-Koreas on uudise avaldamise hetkel registreeritud ligi 1600 koroonaviiruse juhtumit, mis on Hiina järel suuruselt teine arv. Surmajuhtumeid on Koreas teada 13.

Veel koroonaviirusest mõjutatud spordisündmusi:

Jalgpall. 22. veebruaril pidanuks algama Hiina meistrivõistlused. Millal tegelikult pall mängu pannakse, pole teada.

Itaalia kõrgliigas jäi elmisel nädalavahetusel pidamata kolm mängu ja võimalik, et hooaja lõpuni mängitakse osa mänge tühjade tribüünide ees. Samuti peetakse selliste tribüünide ees Milano Interi tänane Euroopa Liiga mäng Ludogoretsiga.

Kergejõustik. Ära jäeti 13.–15. märtsini Nanjingis toimuma pidanud sisekergejõustiku-MM.

Korvpall ja võrkpall. Itaalia liigade kalender on viiruse tõttu segi paisanud. Kõik korvpalli Serie A, Serie A2 ja Serie B eeloleva nädalavahetuse mängud on edasi lükatud.

Võrkpallis pidanuks Saaremaa VK pidama eile õhtul võõrsil CEV Challenge Cupi veerandfinaali avamängu Itaalia tippklubi Milanoga, kuid see mäng lükati edasi. 4. märtsi kordusmäng Kuressaares toimub, samuti peetakse 5. märtsil seal veerandfinaali teine mäng.

Talisport. Veebruari keskel Yanqingis toimuma pidanud mäesuusatamise MK-etapp jäeti ära.

Autosport. Teadmata ajaks lükati edasi 19. aprillil Shanghais toimuma pidanud vormel 1 Hiina GP.