EMOTSIONAALSUS: Majandusanalüütik Mari Lauri hinnangul ei tuleks langusi börsi võtta kui kuulutust uuest majanduslangusest, sest languste ja tõusude taga on omajagu emotsioone. Murelikud uudised koroonaviirusest mõjuvad kahtlemata emotsionaalselt.Foto: Tiit Blaat / Ekspress Meedia
Eesti uudised
27. veebruar 2020, 11:00

KA BÖRS ON NAKATUNUD! Asjatundjad hoiavad kätt pulsil: kuidas koroonaviirus mõjutab Eesti majandust?

Kas uus koroonaviirus toob Eesti õuele majanduslanguse? Asjatundjad nendivad, et investorid peavad viirust aktsiaturgudel suureks riskiks ja lähinädalad otsustavad, mida see tähendab maailma majandusele. „Põhjust paanikaks pole,“ rahustab siiski majandusanalüütik Maris Lauri. 

Omajagu on spekuleeritud selle üle, millal tuleb uus majanduslangus. Ühendriikide majandusanalüütikud on vaidlustes justkui konsensuseni jõudnud selles, et see võiks alata käesoleva kümnendi alguses. Seoses koroonaviiruse levikuga, mis on halvanud tööpõlde ja majandustegevust, on nii Eesti kui ka maailma börsidel näha aktsiahinna kukkumist. Investorid on viiruse tõttu ettevaatlikud ehk otsivad ostmise asemel müügivõimalusi. Kas uus majanduslangus on siis käes?

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99