Koroonaviirus jätkab levikut.Foto: AMANDA PEROBELLI
Uudised
1. märts 2020, 09:11

TÄNA KOROONAMAAILMAS: USAs esimene koroonaviiruse surmajuhtum (133)

Koroonaviiruse epideemia jätkub omasoodu – Õhtuleht teeb kiire ülevaate, mida me tänase päeva jooksul viiruse käigust kuulnud oleme.

Pühapäev, 1. märts. Koroonaviiruse levik jätkub – USA, Austraalia ja Tai teatasid esimestest surnutest. 29. veebruaril võetud üheksa koroonatesti osutusid Eestis negatiivseteks.

·       The Guardian teatab, et Hiinas läks kaduma Li Zehua, kes andis enda YouTube’i kanali haiguse arengust teada. Ilmselt on ta vahistatud, spekuleerib Inglismaa ajaleht. Muuhulgas nõudis Zehua enda sotsiaalmeedias hiljaaegu Hiinasse pressivabadust, kuna see olla ainus võimalus inimesi toimuvast päriselt teavitada.

·       Jaapanis Hokkaido saarel suri teine ohver, 70aastane mees, kes toodi jaanuari keskel haiglasse sootuks muude kaebustega, kuid hakkas seejärel vaevlema gripilike sümptomite käes.

·       Samsung sulges Lõuna-Koreas ühe enda tehase, kuna üks töötaja andis positiivse koroonaviiruse testi. Lõuna-Korea on üks tõsisemalt koroona käes vaevlevaid riike kogu maailmas. Täna hommikul keelati riigis jumalateenistused, see tekitas mõistagi probleeme, sest sajad usklikud tahtsid minna teenistusele. Näiteks Yoido kirik pani teenistuse üles YouTube’i, mida vaatas üle poole miljoni inimese. Suure orkestri ja koori asemel esitas gospelmuusikat väike koor.

·       Tais suri esimene ohver – 35aastane mees. Tõsi, ta kannatas ka dengue-palaviku käes.

·      Delfile kirjutas lugeja, et Tallinnast lahkuvad lennud on pooltühjad.

·       Jaapani põhjaosas asuv Hokkaido saar teatas kolmenädalasest eriolukorrast. Elanikel on soovitatud jääda kodudesse vähemalt 19. märtsini.

·       Parempoolsed meediaväljaanded räägivad USAs, et kogu epideemia on välja mõeldud ja üles köetud, et sellega õõnestada Donald Trumpi toetust. Sama vandenõuteooriat on Eestis levitanud ka EKRE juhtorganid.