Kui on haigusnähud - köha-nohu, siis võiks maski teiste kaitseks ette panna, kui on vaja kuskile välja minna.Foto: Vida Press
Hea nõu
3. märts 2020, 11:16

MILLAL ON MÕTET MASKI KANDA? Arst: inimesed ei tea sageli, kuidas seda kasutada (1)

Kogu maailmas napib näomaske, sest inimesed ostavad neid paaniliselt kokku. Kas selle kandmisel on üldse mõtet? Näomaski peaks kandma need, kellel on haigusnähud, et nii takistada võimaliku viiruse levikut endalt teistele rääkis ERRi uudisteportaalis Mait Altmets, Põhja-Eesti Regionaalhaigla infektsioonikontrollitalituse juht.

„Peaks kandma see, kellel on haigusnähud, sõltumata sellest, on see siis koroonaviirus, gripiviirus või mis iganes viirus. Kui on haigusnähud - köha-nohu, siis võiks selle maski teiste kaitseks ette panna, kui on vaja kuskile välja minna,“ rääkis Altmets.

„Et lihtsalt maskiga ringi käia, see just kõige mõistlikum ei ole. Inimesed tihtipeale ei tea, kuidas maski kasutatakse – tõmmatakse seda lõua alla, hoitakse nina all ja siis ei ole sellel mitte mingisugust väärtust ja pigem me raiskame siis seda väärtusliku maski, mis võib-olla hiljem meil mujal ära kuluks mõne teise jaoks."

Refereeritud artikli täistekst ERRi uudisteportaalis