Foto: Erki Parnaku
Repliik
5. märts 2020, 20:59

Küsimus | Mis saab, kui termokaamera tuvastab palaviku? (7)

Koroonaviiruse leviku tõkestamiseks on lennujaamas ja sadamas kasutusele võetud termokaamerad, mis tuvastavad palavikku. Millised toimingud järgnevad n-ö kahtlase kehatemperatuuri avastamisele? Näiteks kas Eestisse saabunud palavikus turistile tõkestatakse sadamast või lennujaamast lahkumine?

Oskar Lepik, sotsiaalministeeriumi kommunikatsioonijuht: Vabariigi Valitsus arutas sotsiaalministri töörühma ettepanekuid, sh seda, kuidas on riigil võimalik Tallinna Sadamat ja Tallinna Lennujaama toetada ennetavate meetmete kasutuselevõtmisel. Politsei- ja piirivalveamet jälgib lennujaama ja sadama kaudu riiki sisenevaid reisijaid, et tuvastada riskipiirkonnast saabujaid, kelle puhul rakendada peale termokaamerate vajadusel ka tervisekontrolli.

Inimesi suunatakse termokaamera juurde ja selleks eraldi nõudeid ei ole praegu kehtestatud. Kui termokaamera tuvastab normist kõrgema kehatemperatuuri, suunatakse inimene eraldatud kohta. Seal toimub täiendav kontroll ja tervisenõustamine. Kui tuvastatakse koroonaviirusega kattuvad haigustunnused, siis antakse inimesele ühekordne mask ja kutsutakse kiirabi.