Uudised

Koroonaviiruse proovi tulemust oodates tuleb püsida kodus

VIDEO | Terviseamet: koroonaviiruse tõttu eriolukorra väljakuulutamine pole proportsionaalne, peame jääma mõistlikuks (18)

LISA KOMMENTAAR

Kui8. märts 2020, 15:02
inimesed ei hooli endast ega teistest, siis tuleb kohustada hoolima! Nii lihtne see ongi, nagu Hiinas. Haiged haiglasse, haigetega kokkupuutunud karantiini. Lihtne, loogiline. Miks keegi ei vastuta, kas ametkonda kui sellist on üldse vaja, kui sealt tuleb ainult ebakompetentsust:"paanikaks pole põhjust", ühesõnaga, las läheb, nagu läheb
Üks küsimus7. märts 2020, 09:16
Millal selgub täpselt see seltskond, kes seal Itaalias käis ja selle viiruse siia teadlikult lahti lasi. See sai olla mingi ettevõtte või klubi ühisreis! Kas neil ka mingi vastutus selle jama korraldamise eest tekib!?
proportsioonidest7. märts 2020, 08:34
Ega me ometigi ei pea senini ootama, kuni oleks mitusada haiget ja tosinajagu surnuid, et lõpuks midagi otsustama ja tegema hakata? Alles siin räägitigi, et too koroona nagunii Eestisse ei jõudvatki, et tühi paanika külvamine.
lihtne talupojatarkud7. märts 2020, 08:29
kas lihtsam poleks mitte ohte eos ennetada kui hiljem raskete tahajärgeega võidelda? Siis kui need juba ülepea kasvavad on natuke juba nagu hiljavõitu?
minule tundub et7. märts 2020, 01:55
Kaubavahetust muidugi seisma panna ei saa. Kuid lõbureisimist tuleks ometigi piirata. Ja olemasolevatesse koroonaepideemia kolletesse juba konkreetselt ära keelata. Kogu rahva tervise huvides. Samuti ei peaks ohukoldest tagasi tulnute karantiin olema mitte vabatahtlik, vaid pigem kohustuslik. Eriti veel haigustunnuste ilmnemisel. Siis peaks arstlik läbivaatus küll juba kohustuslik olema.
Matilda6. märts 2020, 23:07
Ega siin pole midagi kommenteerida, kõigile on niigi selge, et varsti viskame kõik sussid püsti. Siin pole midagi parata enam😥 Hea,kui igaüks jõuab veel enne surmaagooniat omale augu valmis kaevata ja sinna viskuda😢😭 Kahjuks auku kinni ei aja enam keegi😔
Nõrgad...6. märts 2020, 22:36
Selline mõtteviis tundub kuritegelik. Äärmiselt tõenäoline, et "proportsioonid" saavad paika õige pea. Koos esimeste viiruse tõttu surnutega hakatakse ametnikelt aru pärima. Ka poliitikud peaksid mõtlema - kui olete oma leige, hooletu suhtumisega ja ebakompetentse tegevusega paljude lähedaste surmas süüdistatavad (kui te ka süüdi ei ole), on veel hästi, kui teid ei valita. Senised selgitused ja sammud viiruse leviku piiramiseks erilist hoolivust just ei näita. Vaid soovitused, soovitused...
Elu paneb asjad paika6. märts 2020, 22:24
Varsti sööte oma sõnu. Arvasin, et on otsustusvõimetute kohanejatega tegu. Nüüd näen, et asjatundmatud ja erialaselt ebakompetentsed. Aprilli keskel on siin vähemalt osaline karantiin ja peate rakendama seadusi, et reegleid kehtestada. Tunnen kaasa.
kiirusta aeglaselt?7. märts 2020, 02:01
Poliitikud tahavad vist ära oodata Brüsseli sellekohast otsust ja vastavaid kohustuslikke eurodirektiive. Sest mingi väikeprovintsi istegevusele võidakse äkki veel viltu vaadata.
Nädal tagasi ütlesite, et Eestisse see ei jõua... Mis järgmine nädal on teie avaldus? 6. märts 2020, 20:57
mäger mang6. märts 2020, 18:40
Kui tegemist on suvalise haigusega nagu terviseamet väidab, miks siis tervishoiutöötajad sellistes skanfandrites ringi käivad? Gripiga pole küll sellist varustust näinud
Jüri6. märts 2020, 16:34
On olemas koroonaepideemia risk. Kas see risk on nii oluline, et paneme kinni suvalise asutuse, kus on keegi koroonahaige? Eestis on pea iga aasta gripiepideemiad ja 100 000 haigestunut/sadakond surnut ning kellelegi pole pähe tulnud selle tõttu koole vms sulgema hakata. Kellelegi ei ole pähe tulnud mõte, et peaks autod ära keelama, sest iga aasta liiklusõnnetustes sadakond saab surma ja tuhanded vigastada.
njah6. märts 2020, 16:44
Tundub, et 17 aastat ajupesu on mõnele fataalselt mõjunud. Tee endale kõigepealt selgeks milles on uue hiina viiruse ja gripi vahe. Gripi suremus 0,1 %, uue viiruse suremus 3-5%. Vahe 50 korda.
Jüri6. märts 2020, 17:00
Njah, tore, et tead statistikat juba enne selle tekkimist - surmus 3-%5??? Eelmise seagripiga või SARS-iga (või mis ta nüüd iganes oli) räägiti sama juttu. Palju tegelikult? :D
Jüri6. märts 2020, 17:23
Et sina, njah, teadsid Covid19-st 17 aastat tagasi? :D
Vahe on selles, et koroona vastu pole ei vaktsiini ega ravimeid. Tugevam paraneb, nõrgem sureb.6. märts 2020, 19:47
Kulla Jüri! Grippi haigestumine on suuresti igaühe enda vaba valik. sest gripi vastu on võimalik end eelnevalt vaktsineerida. Mina vaktsineerin end juba mitukümmend aastat ja pole seetõttu ise ühelgi talvel grippi haigestunud. samuti pole minul ka mitte mingeid neid koledaid vaktsineerimise tagajärgi, millega mingid vastutustundetud vandenõuteoreetikud lihtsameelseid hirmutavad.
njah6. märts 2020, 16:33
Terviseamet jätkab endiselt ohu pisendamist. Oleks õigel ajal resoluutselt tegutsetud ei peaks meil nüüd esimene kool garantiini solema.
Järgmisel nädalal hakkavad koolid ükshaaval kukkuma6. märts 2020, 22:36