Foto: Vida Press
Uudised
6. märts 2020, 17:02

TUNTUD FIRMA KUTSUB ÜLES REISIMA: kavalamad inimesed kasutavad praeguse paanika loodud soodsat juhust

Kas minna praegu reisima või mitte - selles on küsimus. Ajal, mil nii mõnedki inimesed teevad oma reisiplaane ümber, said tuntud reisifirma kliendid vägagi optimistliku ja julgustava kirja. Estravel Grupi asutaja ja juhatuse liige Aivo Takis (viibides ka ise praegu reisil) soovitab mõelda loogiliselt ning vältida paanikat. „On arusaadav, et paljud meist on praegu hirmust halvatud ja ei julge kodustki välja tulla. Aga kui põhjendatud see on?“ kirjutab ta muu hulgas.

„Nutikamad inimesed on juba avastanud, et praegu on parim aeg reisimiseks. Hinnad on all ja vaba ruumi on igal pool. Nii lennukis kui ka hotellis, restoranist rääkimata. Ainult vali, mis sulle rohkem meeldib," kirjutab Takis.

"On arusaadav, et paljud meist on praegu hirmust halvatud ja ei julge kodustki välja tulla. Aga kui põhjendatud see on? Koroonaviiruse hävitustöö on olnud palju tagasihoidlikum igatalvistest grippidest ja paragrippidest, millega me ammu harjunud oleme ja mida me ei karda.

Ühesõnaga, kui oled keskmine eestlane, kes riskigrippi ei kuulu, pole sul tegelikult mingit põhjust karta ei reisimist ega koroonaviirust. Seepärast kavalamad inimesed kasutavadki praeguse paanika poolt loodud soodsat juhust ja reisivad. Poole aasta pärast on nagunii kõik jälle endine – hinnad laes ja ruumi pole istuda ega astuda."

Praegu saab hea hinnaga tõesti nii Prahasse, Pariisi, Stuttgarti kui mujale. Paljudes tuntud reisisihtkohtades on kuuldavasti praegu tõesti ruumi nii istuda kui astuda.

Terviseamet soovitab praegu reisimisel siiski arvestada, et oht sattuda karantiini või liikumiskeeldude mõjusse võib tekkida äkki. Seoses koroonaviiruse leviku ja sellest tingitud kiiresti muutuva olukorraga soovitab terviseamet arvestada, et  et mitmetes riikides kehtestada lühikese etteteatamisega täiendavaid meetmeid (tervisekontroll riiki sisenemisel, liikumispiirangud, karantiin) haiguse leviku takistamiseks, sh piirkondades, kus praegu ei ole kehtivaid liikumispiiranguid ega reisihoiatusi. 

Reisi planeerimisel soovitab terviseamet kindlasti konsulteerida oma reisi- ning kindlustuspakkujaga, et olla teadlikud tingimustest haigus- ja karantiinipiirkondade laienemisel.

Tõesti - ainult vali, mis sulle meeldib!