Termokaamera jälgib Tallinna Sadamas Eestisse saabuvate inimeste kehatemperatuuri. Samasugused meetmeid rakendavad ka teised riigid.Foto: Martin Ahven
Eesti uudised
6. märts 2020, 19:02

Välisministeerium uuendas seoses koroonaviiruse levikuga reisisoovitusi

Seoses koroonaviiruse jätkuva levikuga ei soovita välisministeerium reisida Hiina Rahvavabariiki, Itaaliasse, Iraani, Jaapanisse, Singapuri, Lõuna-Koreasse, Prantsusmaal Alsace'i piirkonda ja Saksamaal Nordrhein-Westphaleni liidumaale. Ministeerium palub hinnata ka kõigi välisreiside vältimatust.

Koroonaviiruse leviku ja sellest tingitud kiiresti muutuva olukorraga kehtestavad paljud riigid lühikese etteteatamisega haiguse leviku piiramist takistavaid meetmeid, sh tervisekontroll riiki sisenemisel, karantiin, liikumispiirangud, massiürituste tühistamine, kultuuriobjektide sulgemine ja muud taolist.

Välisministeerium paneb inimestele südamele, et kui tõesti otsustatakse reisida ohu- või riskipiirkonda, tuleks mõelda tagavaraplaanid ohuolukorra vältimiseks või sellest väljatulemiseks. Ohu- või riskipiirkonnas on ka välisministeeriumi konsulaarabi tagamine raskendatud. Samuti on oluline riske võttes hoolida ja arvestada enda ning teiste tervisest. Samuti ei tasuks puhkuseplaanide planeerimisega hetkel kiirustada, kuna viirus on veel levimas.

Kui välisreis on vältimatult vajalik, soovitab välisministeerium kõigil oma välisreis välisministeeriumi veebilehel registreerida SIIN. Samuti soovitatakse tutvuda riigipõhiste reisihoiatustega lehel Reisi Targalt ning jälgida koroonaviirusega seonduva üldise reisihoiatuse ajakohasust SIIT.