Pärnu haigla.Foto: Teet Malsroos
Uudised
16. märts 2020, 10:44

Meetmed karmistuvad: Pärnu haigla ei võta enam pakke vastu

„Just otsustasime, et lõpetame [patsientidele mõeldud]pakkide vastuvõtmise,“ ütles Õhtulehele Pärnu haigla pressiesindaja Margit Suhhostavets. „See on praegusel hetkel kaitsemeetod haiglas olijate jaoks.“ Pärnu haiglas on praegu ravil üks koroonahaige.

„Tänase päeva seisuga on meil üks haige haiglas,“ rääkis Suhhostavets. Pressiesindaja sõnul toodi patsient haiglasse laupäeval Saaremaalt. „Tema olukord on rahuldavalt stabiilne.“

Varasemalt on haigla juht Urmas Sule öelnud Pärnu Postimehele, et patsient võeti haiglasse, kuna tal raske kaasuv haigus: „Vanemaealistel ja krooniliste haigustega inimestel on selle haiguse kulg raskem.“

Kuigi Suhhostavetsi sõnul toimub haigla oma igapäevases rütmis, otsustati lisameetmena loobuda pakkide vastu võtmisest. „Kui siiamaani oli haiglal külastuskeeld, siis tänasest lõpetame ka pakkide saatmise. See on praegusel hetkel kaitsemeetod haiglas olijate jaoks,“ selgitas ta.

Pärnu haigla on üks terviseasutus Eestis, kus on võimalik tuvastada viirushaigus COVID-19. Tuvastamise võimekus on veel terviseametil, Tartu ülikooli kliinikumil, Synlabil, Põhja-Eesti regionaalhaigla ja Ida-Viru keskhaiglal.