Uudised

Maskita viirusekandjale ei maksa minna lähemale kui kaks meetrit, sest see on ohtlik!

LUGEJATE LEMMIK 2020! Eesti biokeemik: peame end kaitsma surmava viirusedoosi eest kõigi võimalike vahenditega! (7)

LISA KOMMENTAAR

Frei täpsustus19. märts 2020, 20:31
Viirustel puudub küll ainevahetus, nad ei vanane aga DNA alusel on nende puhul siiski tegemist organismidega. Viirused on kunagi saabunud Maale kosmosest aga käesoleval kliima soojenemise ajal sulab neid kõige rohkem välja igikeltsast.
Svetlana sinimeri19. märts 2020, 17:52
Hea uudis on veel see et grippi -viirus kahjustab immuniteeti ja teeb tüsistusi elutähtsaimates organites,Esimene organ on maks ,teine süda ,kolmas neerud ja neljandal kohal kopsud.Koroona viirus on selle kõrval nohu see ei kahjusta immuniteeti nagu gripp ,grippisureb iga aasta maailmas pool miljonit inimest.Julgen väita et leitakse paar ravimit koroona tõkestamiseks.Nõustajana ennustasin Jaanuari algulroti aastat avalikult 3000 inimesele facesis et kõik pundid närivad oma urus muru ja nii see on rotiaasta on vastik aasta!!! Säilitagem MÕISTLIKKU MÕISTUST ÄRGE TORMAKE,TASA SÕUAD KAUGEMALE !
19. märts 2020, 11:09
Saan nii aru, et mida rohkem me viirusega kokkupuudet kardame ja väldime, seda pikemaks eriolukord venib ja seda suuremad on majanduslikud kahjud. Huvitav, millal ilmuvad tagantjärele tarkused?
...19. märts 2020, 12:34
Ja kui kui kõik korraga haiglasse satuvad, siis ei mahu, seepärast peab venitama.
kasu pole ka ruumide ventileerimisestki.19. märts 2020, 10:21
Kahjuks pole abi, kui köhija-aevastaja elementaarsemaidki reegleid rikub. Paari päeva eest oli juhus, kus keegi babuulja läkastas poes kassajärjekorras nii, et tatipiisad lendas laias kaares. Ja korduvalt. ei mingt suu kinni katmist. Kui talle märkus tehti siis oli ta väga solvunud, et no küll meill on ikka kapsriisseid pirtsutajaid. Ja kui märgiti, et sedasi võib ta ju ka teisi nakatada, jäi mutikesel veel õigus ülegi. Et eks mind ju ka keegi nakatas! (Seega, et miks mina siis teisi nakatada ei või?)
Meil siin valikuvabadust kahjuks polegi19. märts 2020, 10:10
Et kas maski kanda või mitte, sest maske lihtsalt ei olegi! Esimest korda küsisin apteegist maske kusagil veebruari algul, umbes poolteise kuu eest. Selle küsimuse peale vaatab apteeker sulle otsa nagu nõrdamelsele, et mida sa veel ei taha. Pole! Ka ladudes mitte! Ja ei tea millal tuleb, igatahes mitte lähemal ajal. Ja et paanikat ära hoida, selleks ajavad lisaks meediale isegi arstid meile absurdset udujuttu, et maskist polevatki üldse mitte mingit kasu. (kuigi nad ise seda tööl olles millegipärast kannavad) Kuhu need meie maskid said? Kokku ostetud. Ja 20 tuhande kaupa Hiinasse smugeldatud.
Antikap19. märts 2020, 20:22
Meie XXI sajandi rikaste riikide liidus pidavat olema arenenud kapitalism? St, et niikui millestki puudus tekib, siis tootmine kohe reageerib ja toodab juurde!? Teine mittevastavus on meie pangaekspertide poolt juhitavate pensionifondidega. TV-s küsis saatejuht rahandusministrilt 2x, et kuhu rahad sealt kaovad? Vastust ei osatud anda.