Kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem.Foto: Ekraanitõmmis / Sõdurileht
Uudised
18. märts 2020, 19:53

Kaitseväe struktuurides tuvastati kolmas koroonahaige. Õppus Kevadtorm võib sootuks ära jääda

„Eilse [teisipäevase] õhtu seisuga oli kolm kinnitatud koroonaviirusesse haigestunut,“ ütles kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem Sõdurilehele. Samas andis Herem mõista, et ajateenijad ei pruugi enne teenistuse lõppu enam väljaloale pääseda. Kui koroonaviirus hakkab kaitseväes jõudsalt levima, võib Kevadtorm sootuks ära jääda.

„Umbes 130 inimest on gripiviiruse sümptomiga teistest isoleeritud. Üle 300 inimese on samuti isoleeritud, aga neil ei ole sümptomeid, vaid on teada, et nad on kokku puutunud haigestunud inimestega,“ selgitas Herem olukorda kaitseväes.

Usutluses Sõdurilehele andis Herem mõista, et on suur võimalus, et ajateenijad, kes alustasid oma teenistust 2019. aasta juulis või oktoobris, ei pruugi enam väljaloale saada. „Kuigi ma väga tahaks, et nad saaksid teenistuse jooksul väljaloale, on need siiamaani tühistatud. Me vaatame asja uuesti aprilli alguses,“ ütles ta.

„Juhul kui haigestunute hulk kasvab väga suureks ja me ei saa oma väljaõppega kompanii tasemele, siis me tõenäoliselt jätame Kevadtormi ära ja selle tulemusel ajateenistus saab varem läbi,“ lisas kaitseväe juhataja.