Reginaalhaigla ülemarst Peep Talving ja ravitöö juht dr Helis Pokker.Foto: Erakogu
Uudised
25. märts 2020, 13:12

ERIOLUKORD REGIONAALHAIGLAS: arstid tänavad mõistva suhtumise eest patsiente, kelle plaaniline ravi on edasi lükkunud (1)

Regionaalhaigla on viimasel nädalal tervishoiu hädaolukorra tõttu piiranud plaanilist ravitööd, et valmistuda kõrgema etapi haiglana COVID-19 patsientide vastuvõtuks.

Haigla tänab mõistva suhtumise eest kõiki patsiente, kelle kauaoodatud plaaniline ravi või uuring on seetõttu edasi lükkunud.

Plaanilist ravitööd piiratakse kuni eriolukorra lõppemiseni Regionaalhaigla statsionaarsetes osakondades, päevakirurgias, päevaravis. Piiratakse ka ambulatoorseid vastuvõtte polikliinikutes.

Piiramine võib tähendada ka plaanilise vastuvõtu, uuringu, operatsiooni põhjendatud edasilükkamist või vastuvõtu läbiviimist kaugvastuvõtu ehk telefonikonsultatsiooni kaudu. Haigla tagab jätkuvalt tõsiselt tervist ja elu ohustavate seisundite planeeritud ravi ja erakorralise ravitegevuse.

Regionaalhaigla ravitöö juhi dr Helis Pokkeri sõnul võtab arst telefoni teel ühendust patsiendiga, kelle vastuvõtu- või uuringuajas on toimunud muudatus,  vähemalt üks päev enne plaanitud haiglasse saabumist.

Kui aga juhtumisi ühendust ei võeta, siis paluvad arstid siiski haiglasse mitte tulla ja teavitada endast e-postil [email protected] või telefonil 617 1300. Onkoloogilistele patsientidele on loodud infoliin numbril 5399 4187, kuhu saavad murega helistada kõik haigla keemiaravi patsiendid ja nende lähedased esmaspäevast reedeni kella 10.00-15.00, nädalavahetusel kella 12.00-14.00. ”Hindame patsientide ja nende lähedaste mõistvat ja toetavat suhtumist kõrgelt ning oleme selle eest tänulikud,“ lisas dr Pokker.

Regionaalhaigla jagab operatiivselt infot oma kodulehel www.regionaalhaigla.ee ja Facebooki-lehel.