Foto: Tiit Blaat / Ekspress Meedia
Uudised
25. märts 2020, 17:16

Täiendatud! Jüri Ratas: viirus näitas meile oma kõige kurjemat pale

Koroonaviirus nõudis Eestis esimese inimelu (6)

Terviseamet sai kinnituse esimese inimese kohta Eestis, kes on meie seast COVID-19 tõttu lahkunud. „Sügav kaastunne kõigile lähedastele. See on emotsionaalselt väga raske hetk ja ääretult kurb päev. See näitab, et me peame jätkama võitlust viiruse levikuga,“ ütles terviseameti kriisistaabi meditsiinijuht dr Arkadi Popov pressiteates.        

Lahkunu oli 83aastane naine, kes hospitaliseeriti Lääne-Tallinna keskhaiglasse 20. märtsil. Patsiendil oli teada varasem krooniline südame-veresoonkonna probleem.

Hiiumaa kriisikomisjoni juht Toomas Rõhu kinnitas, et ohver oli pärit Hiiumaalt: „Täna õhtul saime teate, et koroonaviirus on nõudnud esimese ohvri Eestis. Emotsionaalselt on see raske hetk kogu Eestile, seda enam Hiiumaale, sest koroona esimene ohver on Hiiumaalt. Avaldame sügavat kaastunnet lähedastele!“

„Peame olema valmis, et selle viiruse tagajärjel võib Eestis surra veel inimesi, mistõttu on lähikontaktist hoidumine eakate ja krooniliselt haigete puhul erakordselt oluline. Hoiame oma eakaid ja nõrgema immuunsüsteemiga inimesi - inimestest eemale hoidmine on eelkõige just nende jaoks kriitiliselt tähtis,“ sõnas dr Arkadi Popov.

„Avaldan sügavat kaastunnet koroonaviiruse tagajärjel oma elu kaotanud kaasmaalase perele ja lähedastele. Samuti kõigile Eestimaa inimestele, keda see teade südamest puudutas. See on kirjeldamatult kurb, et viirus on nüüd ka meil näidanud oma kõige kurjemat palet,“ ütles peaminister Jüri Ratas sotsiaalmeedias.

Ta jätkas: „Eesti ja kogu maailm on nädalaid ning kuid pingutanud kooronaviiruse leviku pidurdamiseks. Meie tervishoiutöötajad teevad iga päev väsimatult tööd, et kaitsta ohu eest meie kõigi elu ja tervist. Neile on eesliinil toeks tuhanded teised kaasmaalased. Me peame võtma enda, oma lähedaste ja kõigi teiste tervise kaitsmist äärmiselt tõsiselt ning taluma ära sellega kaasnevad ebamugavused.“

Hetkel vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 29 patsienti, neist 7 on intensiivravis ning 6 on kriitilises seisundis.