Arkadi Popov Foto: Tiit Blaat / Ekspress Meedia
Uudised
28. märts 2020, 21:16

HÄDAOLUKORRA JUHT POPOV: „Peame olema valmis, et Kuressaares on aprilli keskel kõik hingamisaparaadid hõivatud“

Täna külastas Saaremaad sotsiaalminister Tanel Kiik ja hädaolukorra meditsiinijuht Arkadi Popov, kes külastasid nii Kuressaare haiglat kui ka Südamekodu hooldushaigla juhte. Kõik märgivad näitavad, et viiruse leviks saarel on väga suur.

Komisjon on valmis ka mustaks stsenaariumiks, mille põhjuseks on Popovi sõnul see, et praegu ise abi otsivast kümnest inimesest on seitse-kaheksa Saaremaal nakatunud. "Levik on saarel suur. Suurem osa nakatunutest tuleb küll Kuressaare või Orissaare piirkonnast, aga samamoodi tuleb teateid nakatunutest kõikjalt mujaltki," ütles Popov Aktuaalses Kaameras.

Popovi sõnul võib see tähendada, et kümnenda aprilli paiku võivad kõik Saaremaal olevad hingamisaparaadid olla hõivatud. Seejuures vajab üsna suur osa COVID-19 põdejatest abi hingamisel. "Selleks me valmistume, teeme koostööd haiglate ja koostööpartneritega, et parim valmisolek oleks olemas," sõnas Popov. "Soovitasime hooldekodul planeerida klientide paigutamist, et tagada isolatsioon ja hügieen. Personalile soovime jaksu, jõudu ja motivatsiooni - me kindlasti ei jäta teid üksi."