Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
31. märts 2020, 09:14

Aab loodab nädala lõpus suure kaitsevahendite tarne saabumist

Eesti on sõlminud ühe Hiina pakkujaga lepingu Eesti haiglate ja asutuste isikukaitsevahendite terve kuu varude soetamiseks ning loodetavasti jõuab osa sellest tarnest selle nädala jooksul kohale, ütles kaitsevahendite hanke eest vastutav riigihalduse minister Jaak Aab "Vikerhommikus".

"Kui teisipäeval sai otsustatud koos sotsiaalministeeriumi ja terviseametiga, et riik peaks ise keskseid hankeid tegema, siis suutsime välja rääkida ühe suurema lepingu Hiinas. Suure eeltöö tegi selleks meie suursaadik Hiinas Andres Unga, kes valis välja neli pakkumist ja meie sõlmisime pärast 12 tundi kestnud läbirääkimisi ühega neist lepingu, mis katab ühe kuu varu tervele Eestile - kõigile haiglatele ja asutustele," rääkis Aab 

"Saime tootjalt ka kinnituse, et reedeks on valmis umbes pool sellest lepingust ja on korraldatud ka logistika, nii, et nädala lõpuks on see käes," lisas minister.

Aab rääkis ka, et sellele lepingule on saadudu ka Hiina suursaadiku kinnitus, mis peaks selle toimimise kindlamaks muutma, kirjutab ERR uudisteportaal.