Uus telk EMO kõrvalFoto: ITK
Uudised
31. märts 2020, 13:20

FOTO | Ida-Tallinna keskhaigla kõrval alustab tööd triaažitelk

Teisipäeval paigaldas päästeamet Ida-Tallinna keskhaigla erakorralise meditsiinikeskuse kõrvale telgi, kus alates homsest hakatakse erakorralise meditsiini keskusesse saabujaid jaotama abivajamise kiiruse alusel vastavalt patsiendi seisundile.

"Oleme eriolukorras haigete aitamiseks valmis. EMK kõrvale on püsitatud spetsiaalne triaažitelk, kus toimub patsientide esmane läbivaatus. Meie ooteruumid on väikesed ja soojustatud telk annab vajalikku ruumi juurde," selgitas erakorralise meditsiinikeskuse juhataja Märt Põlluveer. „Telgis toimub esmane suhtlus EMK-sse saabujatega, sealt suunatakse  neid vajaduspõhiselt edasi haiglasse.“

Põlluveeri sõnul eraldatakse nakkuskahtlusega patsiendid teiste tervisemuredega pöördunutest, vajadusel võetakse analüüsid, ambulatoorset ravi vajavaid patsiente nõustatakse, raskemad patsiendid saavad edasist ravi statsionaaris. Läbi on mõeldud ka kiirabiga saabuvate COVID-19 kahtlusega patsientide saabumine.

Meenutame patsientidele, et erakorralise meditsiini keskusesse  ei tohiks pöörduda COVID-19 nakatunu või isik, kellel ilmnevad haigusele iseloomulikud tunnused (köha, nohu, palavik).Kõigepealt tuleb telefoni teel nõu pidada oma perearstiga, helistada perearsti nõuandeliinile 1220 või hädaabinumbril 112. Samuti palume tungivalt kergemate viirushaiguste tunnustega EMK-sse mitte pöörduda.

Paigaldatavas telgis on põrandapinda 46 ruutmeetrit ning seda saab ka puhuritega soojaks kütta. Tavaliselt kasutab Päästeamet selliseid telke suursündmustel, nt metsatulekahjudel või välismissioonidel töötajate majutamiseks, puhkamiseks ja elamiseks.